Hoppning
10 mars 2017 12:32

Hopplegendarer möttes på femstjärnigt

I går kväll möttes ett namnkunnigt gäng i Jumping Legends. Tävlingsskallarna vaknade till liv och för Maria Gretzer blev det dubbelt felfritt på lånehästen Zanzara E.


Hopplegendarer möttes på femstjärnigt
Maria Gretzer tävlade i Jumping Legends. (Arkivbild) Lotta Gyllensten

Henk Nooren, Rob Ehrens, Jos Lansink… Det var tungt värre på startlistan när tio hopplegendarer möttes på det femstjärniga meetinget i holländska ’s-Hertogenbosch i klassen Jumping Legends. Med tre OS på meritlistan och som tidigare förbundskapten fanns Maria Gretzer med som enda kvinna i startfältet.  Hon ser tillbaka på en lyckad kväll.
– Ja, det var väldigt, väldigt lyckat. Jättemycket publik och alla bjöd bra på sig, säger Maria.

Ni har ju härjat runt på tävlingsbanorna tillsammans förr. Var det bara bra gemenskap eller vaknade tävlingsskallarna till liv?
– Det var superbra stämning och middag innan, men när det väl var dags var det snarare tävling som gällde. Man kan väl säga att alla såg väldigt seriösa ut på framhoppningen…

Medan de flesta andra red sina vanliga hästar lånade Maria Marcus Ehnings häst Zanzara E (sto, f 2009, e Zuerich-Lux) för ändamålet och passade som bekant även på att hoppa sin Singular LS La Silla hos Ehning. Med Zanzara blev det dubbelt felfritt och med femteplatsen slog Maria bland andra Jos Lansink och Franke Sloothaak. Segrade gjorde Bert Romp, lagguldvinnare från OS 1992.
Vad säger du om din och Zanzaras insats?
– Den kunde inte ha varit mycket bättre. Jag hade bara ridit henne dagen innan och jag red ändå snabbt i omhoppningen, säger Maria.

Resultat

Maria bjuder på omhoppningen på sin Facebook:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden