Hoppning
28 mars 2017 20:59

Jan Tops och Edwina Tops-Alexander väntar tillökning

Världens just nu tredje bästa kvinnliga ryttare på rankingen tar en paus från tävlandet. I augusti väntas nämligen Edwina Tops-Alexanders och Jan Tops första barn se dagens ljus.

Jan Tops och Edwina Tops-Alexander väntar tillökning
Edwina Tops-Alexander har avslöjat att hon är gravid.

Australienska Edwina Tops Alexander, 43, är nummer 17 på världsrankingen och träffade den fyrfaldiga olympiern Jan Tops, 56, år 2000. Elva år senare gifte de sig och nu väntar de sitt första barn.

”Efter en underbar tävling i Paris har jag bestämt att det är dags för mig att ställa undan mina stövlar ett tag och värna om dessa tider då Jan och jag ’expecting’ i augusti” skriver Edwina på Instagram och avslöjar att hon alltså var gravid när hon vann den tuffa Grand Prix-klassen där bara två av närmare 50 ekipage satte dubbla nollor.

Jan Tops är en av branschens mest tongivande affärsmän och ligger bakom bland annat Global Champions Tour. Edwina Tops-Alexander har ridit tre OS, senast i Rio, och kom tvåa i Global Champions Tour 2016 efter Rolf-Göran Bengtsson. Paret bor i nederländska Valkenswaard där Jan Tops är född.

I en intervju för ett par år sedan med The National konstaterade Edwina Tops-Alexander att det kostar att ligga på topp med tävlingar nästan varje helg och hintade samtidigt om att tankarna på barn fanns där.
– Jag antar att det är ett faktum att inte ha ett normalt liv. Men, vad som är normalt är olika för alla. Jag har inte fått barn än och är nu 41 år, så jag har några beslut att fatta inom de närmsta åren. Det har definitivt varit en stor uppoffring för mig, sa den blivande mamman då till tidningen.


Tillsammans på läktaren. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden