Hoppning
16 mars 2017 14:38

Säkrade platsen i Göteborg – nu missar han finalen

Vid GHS tog han de sista poängen han behövde till finalen. Nu är Holger Wulschners häst skadad. Två veckor innan världscupsfinalen i Omaha måste tysken ställa in, och finalplatsen erbjuds nu till första reserven.

Säkrade platsen i Göteborg – nu missar han finalen
Holger Wulschner kommer inte att starta i Omaha. Hans häst BSC Skipper har skadat sig (här med Cha Cha Cha).

Holger Wulschner startar inte i världscupsfinalen i Omaha. Den 53-årige tyske ryttaren säkrade sin finalplats vid den sista kvaltävlingen i Göteborg där han kom på en sjätte plats.

Med totalt 43 poäng var han klar för sin andra världscupfinal någonsin, men nu har hans häst BSC Skipper (HANN val f-04 e Stoltzenberg-Lord Liberty, uppf Konrad Deister) en hovskada. Infektionen kommer enligt landslagsveterinären inte att hinna läka till finalen, berättas det i ett pressmeddelande från Pferd-aktuell.  

Förste reserv till finalen från den västeuropeiska ligan är Martin Fuchs, Schweiz. Han har nu av FEI erbjudits att ta plats vid finalen i Omaha skriver horses.nl.

Hela rankinglistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden