Hoppning
22 april 2017 20:59

Cantinero visade klassen

Henrik von Eckermann och hans EM-häst Cantinero fortsätter att visa en uppåtgående formkurva. På lördagen var ekipaget fyra i belgiska Antwerpens femstjärniga Grand Prix över 1,55-hinder.

Cantinero visade klassen
Henrik von Eckermann och Cantinero har börjat utmana i de stora klasserna igen. Photographer Roland Thunholm

Cantinero (BWP val f 2002 e Cento-Cash uppf Herman De Brabander äg Qatar Armed Forces) var Henrik von Eckermanns tävlingskamrat på EM i tyska Aachen 2015. Sedan blev det lite diskussioner kring ägarförhållanderna innan valacken hamnade hos svensken igen. På lördagens eftermiddag var ekipaget ett av tio felfria i första rundan i belgiska Antwerpens femstjärniga Grand Prix över 1,55-hinder. Även i andra rundan sent på lördagskvällen blev det felfritt och tiden räckte till en fjärdeplats.

Henrik von Eckermann tog ut Cantinero på internationella tävlingar igen i slutet på januari – och sedan dess har ekipaget gått från klarhet till klarhet. De var bland annat trea i en trestjärnig Grand Prix över 1,50-hinder i danska Herning nyligen. Där höll startfältet dock inte alls den standarden som det på det femstjärniga meetinget i Antwerpen. 

Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask blev 24:a efter ett nedslag i första rundan. I en klass över samma hinderhöjd i torsdags var ekipaget nia. 

Storbritanniens Michael Whitaker vann med Jb’s Hot Stuff och fick 39 000 euro, över 360 000 kronor, för sin seger medan von Eckermanns prischeck var på 15 500 euro, ungefär 140 000 kronor. 

Resultat

Webb-tv, betalkanal

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden