Hoppning
2 april 2017 22:46

Henrik har medaljkänning

Henrik von Eckermann och Mary Lou inleder Världscupfinalen felfritt och klättrar till fjärde plats inför den allra sista hoppningen, endast ett fel från pallen. McLain Ward är kvar i ledning efter en ny felfri ritt.

Henrik har medaljkänning
Felfri igen och nu är Henrik von Eckermann ett enda fel från att vara på pallen i Världscupfinalen.

Svensken gjorde en i det närmaste perfekt runda. Mary Lou (sto, f-06 e. Montendro-Portland, äg. Karl Schneider) nuddade bakbommen på trekombinationens sista hinder, men utan att det kändes nära. Däremot såg hon en aning hetare ut än tidigare, men Henrik matchade henne perfekt.

– Henrik har varit superfokuserad hela framridningen och hästen hoppade fantastiskt, berättar förbundskapten Henrik Ankarcrona för SVT.

Eftersom både Guido Klatte JR och Martin Fuchs rev var sitt hinder avancerar Henrik till fjärde plats, bara ett enda fel efter Gregory Wathelet, som missade inridningen i första kombinationen med Forlap och tappade till tredje plats med 7 fel. Romain Duguet från Schweiz är nu på silverplats efter en felfri runda och totalt 4 fel.

Kvar i ledningen är McLain Ward som var sist ut och gjorde det extra spännande för den stora amerikanska publiken när han var nära att riva sista hindret, och nära att dra på sig tidsfel.

– Hästen är fantastisk och nu gäller det för mig att hålla fokus en runda till och inte tänka på någon mästerskapstitel, förklarade McLain Ward till FEI-TV.

Totalt klarade nio ekipage banan utan fel, bland annat Sergio Alvarez Moya som ligger på en delad femteplats med 9 fel. Även de båda holländska ryttarna, Maikel van der Vleuten och Leopold van Asten red felfritt och delar åttondeplatsen med 12 fel, ett nedslag efter Henrik.

Tyvärr blev det inte en felfri runda för Steve Guerdat på svenskfödda Bianca (sto f-06 e. Balou du Rouet-Cardento, uppf. Skattagård AB). Återigen visade stoet en fantastisk hoppning, men sprang iväg något i trekombinationen, kom för nära B-hindret och touchade ut bommen. Därmed ligger Steve delad åtta med 12 fel.

Ställning inför sista omgången:
1) McLain Ward, USA, 0 fel
2) Romain Duguet, Schweiz, 4 fel
3) Gregory Wathelet, 7 fel
4) Henrik von Eckermann, Sverige, 8 fel
5) Sergio Alvarez Moya, Spanien, 9 fel
5) Martin Fuchs, Schweiz, 9 fel
7) Guide Klatte Jr, Tyskland, 11 fel
8) Maikel van der Vleuten, Nederländerna, 12 fel
8) Leopold van Asten, Nederländerna, 12 fel
8) Steve Guerdat, Schweiz, 12 fel

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden