Hoppning
8 april 2017 19:16

Ingemar och Olle gör det igen

Ingemar Hammarström fortsätter att till synes helt respektlöst besegra storhästryttare på sin D-ponny Olle. I dag blev det en ny seger för ekipaget i belgiska Lanaken.

Ingemar och Olle gör det igen
Ponnyekipaget Ingemar Hammarström och Ocean des As vann idag mot stora hästar i Belgien.

14-årige Ingemar Hammarström tog idag en seger i enstjärnig 1,30 vid tävlingarna i Lanaken, Belgien. Tillsammans med D-ponnyn Olle red de mot stora namn som bland annat Marcus Ehning och Romain Duguet, där 25 ekipage gjorde upp i omhoppning. Totalt var det 55 startande i klassen, där Olle som enda startande ponny fixade segern till Ingemar med dubbla felfria rundor och snabbaste tiden på 38,24 sekunder.

Olle heter egentligen Ocean des As (SF val f-02 e Vert et Rouge-El Fif, uppf Marie-Noelle Decorruee), och tillsammans med Ingemar är de regerande svenska mästare i hoppning inomhus kategori D.

Ingemar Hammarström har tidigare berättat för Ridsport att han tävlar mot stora hästar av praktiska orsaker.
– De som jag tävlar med har bara stora hästar så jag får anpassa mig, sade han till Ridsport vid ett tidigare tillfälle, och tillade då också att det är praktiskt att rida på storhästdistander eftersom det är de proportionerna som kommer på EM sedan (läs hela reportaget här).

Resultat 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden