Hoppning
5 april 2017 16:00

Mary Lou hemma igen – lika pigg som alltid

I Omaha var hon svenskarnas stora hopp tillsammans med Henrik von Eckermann och levererade med råge. Nu har Mary Lou landat hemma i stallet och välkomnades som den stjärna hon är med pyntad box.

Mary Lou hemma igen – lika pigg som alltid
Hemma igen! (Foto från Voneckermannsportsables Instgram)

Henrik von Eckermann är redan i lastbilen igen på väg mot nästa tävling, men innan det bar av hann han hälsa bronshästen Mary Lou välkommen hem. I går kväll anlände hon till stallet hemma hos sin ägare Karl Schneider där Henrik har sin bas och välkomnades med ballonger och pynt utanför boxen.

Mary Lous första flygäventyr, flera dagars hoppning på högsta nivå och därpå resan hem har inte berört stoet nämnvärt.
– Jag vet hur mycket kraft hon har, men tänkte att hon kanske skulle vara lite trött ett par dagar och vila lite mer. Det har hon inte alls gjort – hon står där med öronen framåt och tittar ut med huvudet genom dörren precis lika piggt som vanligt, säger Henrik.

Han red henne i morse innan han åkte vidare mot Lanaken.
– Det känns inte ens att hon har varit i väg. Hon var så pigg och fräsch.

Utöver Mary Lou har groomen Tiia Karhu förstås också kommit hem och medan Henrik är i Lanaken huserar tjejerna på hemmaplan. Tiia rider henne som vanligt, eventuellt lite lättare, och så småningom är det dags att börja ladda mot utomhusdebuten.
– Den blir på Global Champions Tour i Shanghai om drygt tre veckor, säger Henrik som under utomhussäongen rider både Mary Lou och Yajamila med EM-matchning i åtanke.

Läs mer om världscupfesten  och en längre intervju med Henrik von Eckermann i nästa nummer av Ridsport.

Den tighta trion i USA:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden