Hoppning
27 april 2017 13:03

Utomhuspremiär för Mary Lou i Shanghai

Tredje omgången av Global Champions Tour står för dörren. På plats i Shanghai finns Henrik von Eckermann och Mary Lou, som ska få visa hur hon trivs utomhus.

Utomhuspremiär för Mary Lou i Shanghai
Dags för utomhuspremiär.

Den tredje omgången av Global Champions Tour/Global Champions Leauge går i Shanghai med start i morgon och två svenska ryttare finns på plats: Evelina Tovek och Henrik von Eckermann.

Henrik har bland annat med sig Mary Lou och det är såväl hennes årspremiär utomhus som deras första stora tävling ute tillsammans. Efter Mary Lous fantastiska världscupsäsong har hon visat att hon har mästerskapspotential och nu, runt fyra månader före EM, är det dags att visa framfötterna även utomhus.

Väl vald plats
Tävlingsplatsen är måhända inte nästgårds, men väl vald för utomhuspremiären.
– Det blir en bra första tävling utomhus, berättade Henrik just efter bronsbragden i Omaha.
Han förklarade vidare att det troligen inte alls kommer att vara några problem ute, men att han för säkerhets skull valde en mer nertonad tävling.
– Tävlingsplatsens atmosfär är inte så överväldigande som på andra platser och det är en sandbana med rätt normala hinder. Även om tävlingen är stor känns det bra att börja på en sådan plats och inte sätta henne på en stor gräsbana första gången utomhus. Dessutom har de en warmup-bana som man får hoppa några gånger om man vill och vänja hästen.

Henrik von Eckermann ska utöver Global Champions Tour hoppa i laget Mexico Amigos i Global Champions League. Det är samma team som även Evelina Tovek ingår i, men den här gången är det Henrik tillsammans med Christian Ahlmann som rider för laget.

Efter världscupsegern i Göteborg blev det en bronsplats i världscupfinalen för ekipaget. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden