Hoppning
4 april 2017 14:08

VM-ryttaren slutar igen

Den finska VM-ryttaren Anna-Julia Kontio lämnade hopplivet i Schweiz och tog en paus från banorna. Så sent som i februari startade hon om i Tyskland, men nu slutar hon igen.

VM-ryttaren slutar igen
VM i Frankrike var en av milstolparna i Anna-Julia KOontios karriär.

Slutar finska landslagsryttaren Anna-Julia Kontio, 25, att rida helt eller är det bara ännu en paus som väntar? ”Det var bra att vara tillbaka, men nu är det dags att vända blad”, skriver hon på sociala medier mindre än två månader efter comebacken och meddelar att tiden hos den nya arbetsgivaren har nått sitt slut.

I höstas flyttade Anna-Julia Kontio från Schweiz där hon bodde och arbetade med toppryttarkollegan Martin Fuchs. Den då 93:e-rankade ryttaren, som bland annat red senaste VM, berättade om det i oktober och ville då inte bli kontaktad.

Omstart i februari
I februari kom omstarten då hon började som ryttare hos Jochen Scherer på J.S Sportpferde i Tyskland.   
– Jag ger alltid hundra procent i allt jag gör och jag ser fram emot nya hästar och att rida igen, sa Kontio då i ett pressmeddelande.

Sedan dess har hon hunnit rida ett par tävlingar i Arezzo i såväl unghästklasser som trestjärnig Grand Prix. Nu lämnar hon det tyska stallet och skriver att ”nu är det dags för nya äventyr”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden