Hoppning
12 maj 2017 19:45

Ankarcrona: ”Nu njuter vi ordentligt”

Stämningen är på topp i det svenska gänget efter andraplatsen i Nations Cup. ”Nu njuter vi ordentligt” säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Ankarcrona: ”Nu njuter vi ordentligt”
Henrik Ankarcrona, här fotad på Friends, är en nöjd förbundskapten.

Premiärens sjundeplats följdes av dagens andraplats i högsta ligan av Nations Cup. Förbundskapten Henrik Ankarcrona är strålande nöjd.
– Vi är såklart jätteglada. Precis efteråt grämer man sig lite över att vi förlorade förstaplatsen, men mest är vi väldigt nöjda. Varken Henrik eller Peder red sina bästa hästar, så vi har ännu mer att plocka av.

Alltid taggade
En revansch lockade, men kaptenen intygar att hans ryttare ständigt är så laddade att det knappast behövs revanschsug för att de ska tagga till.
– Det är klart att jag och ryttarna alltid vill vinna. Det är här uppe vi vill vara och nu njuter vi ordentligt – det kan gå snabbt åt båda hållen i den här sporten.

Han berättar vidare att han tycker att alla hästarna presterade två bra rundor, och att såväl Angelie von Essens häst som Malin Baryard Johnssons häst hoppade ännu bättre i andra rudan. Henrik von Eckermanns häst fick det lite tungt på de sista hindren i andra hoppningen, men satte en prima inledningsrunda.

Peder Fredricson tog över H&M Christan K i höstas då hästen köptes av Daniel Svensson, Stall DS, och Sven Ingvarsson, Måsel AB. I dag satte Peder och Christian K två felfria rundor.

Vad säger du om det relativt nya ekipaget?
– Ja, vad ska man säga? Fantastiskt. Vi visste att hästen var bra och nu har de visat att de verkligen har på den här nivån att göra. Det är bara att gratulera Peder till hästen och till alla som har varit med längs vägen med Christian K.

Var det solklart att de skulle stå för omhoppningen?
– Vi hade pratat om det innan och det var ju även Peders häst som fick längst tid på sig emellan eftersom de var först ut. Vi visste att det var vinna eller försvinna och att det skulle bli tufft. Jag tycker att Peder gjorde omhoppningen bra – det var bära eller brista som gällde.

Viktigt att vara kvar i ligan
Nations Cup är en del i uppladdningen mot sommarens EM och dessutom är dagens poäng förstås viktiga för att hålla sig kvar i den högsta ligan.

– Vi har ett VM nästa år med OS-kval och vi behöver kunna åka på de här tävlingarna för att kunna förbereda oss optimalt inför ett VM. Därtill ger det nya ekipage chansen att få vara med i de stora sammanhangen – det är svårt att komma in på de största femstjärniga om man inte ligger högt på rankingen.

Vad blir det för firande?
– Vi ska ut och äta, men det blir säkert en tidig kväll. Det har varit en lång dag och vi laddar om för nya klasser i morgon och Grand Prix på söndag. Vi är inte i mål än.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden