Hoppning
14 maj 2017 21:10

Henrik hetast i La Baule

Henrik von Eckermann såg det till att blev en hel del svenskt sista dagen på femstjärniga La Baule. Han vann 1,45 och visade igen att Cantinero är tillbaka på toppnivå med en fjärdeplats i 1,60.


Henrik hetast i La Baule
Cantinero och Henrik har fått en prima omstart tillsammans på sin karriär.

Henrik von Eckermann var hetast av svenskarna den sista dagen i franska La Baule. Tillsammans med Cantinero (BWP, val, f 2002, e Cento-Cash, uppf Herman De Brabander) bar det till fjärde plats i den avslutande Grand Prix-hoppningen över 1,60-hinder.

Fjärdeplatsen och drygt 190 000 kronor säkrades genom två felfria rundor och en omhoppningstid som var 1,2 sekunder längre än vinnarens. Snabbast var Brasiliens Pedro Junqueira Muyleart på Prince Royal Z MFS.

Angelie von Essen och Newton Abbot missade precis omhoppningen. Med ett tidsfel placerade de sig som GP-nior i den 50 ekipage stora klassen.

Snygg comeback-säsong
Med sin fjärdeplats visade Henrik och Cantinero, som tidigare har hoppat EM, världscuper och Nations Cup tillsammans, än en gång att de är tillbaka på toppnivå. Cantinero har under våren gjort comeback efter en lång tid då ingen visste om han någonsin skulle komma tillbaka.  Hästen har fått gott om tid på sig efter skadan som gav sig till känna i början av 2016 och har satts igång lugnt av Henrik, som fick tillbaka sin gamla partner i höstas. Sedan comebacken i mars har ekipaget gjort stabila resultat med en fjärdeplats i Antwerpens femstjärniga GP på 1,55 som toppnotering.

Hernik värmde upp inför Grand Prix genom att ta en seger i en lägre klass tidigare under söndagen. Då vann han och Chacanno (f 2007, e Chacco-Blue-Kannan) 1,45 med drygt 50 startande.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden