Hoppning
7 maj 2017 18:00

Niklas Arvidsson är kungen av Sundbyholm

Det blev en upprepning av fredagens kval i gulddivisionen på Sundbyholms elittävlingar. Niklas Arvidsson slog återigen till och plockade hem förstapriset framför Jens Fredricson.

Niklas Arvidsson är kungen av Sundbyholm
Niklas Arvidsson på väg mot seger i Grand Prix-klassen. Roland Thunholm

Fem ekipage klarade Peter Lundströms Grand Prix-bana över 1,50-hinder felfritt och gjorde därmed upp om segern i en omhoppning på söndagen.

Jens Fredricson, som förra helgen fick se sig slagen av Alexander Zetterman i måndagens final, såg ut att kunna få sin revansch nu. Men siste startande Niklas Arvidsson går aldrig att räkna bort i en tidshoppning. Det blev nu en upprepning av fredagens kval, där Niklas och Hasard 1245 (SWB hingst f-07 e Heartbeat-Voltaire, uppf Elizabeth Lindblad) tog hem förstapriset medan Jens Fredricson återigen fick nöja sig med andraplatsen.

– Jättekul för Hasard här att få vinna, det är inte förrän nu han tagit steget upp och fått gå de större klasserna. Men han gjorde det fantastiskt förra veckan i Norge, Drammen, där klassen ett klart var ett snäpp större, säger Niklas.
– Det blev till och med lite lättare här på hemmaplan. Det kändes som att den rundan han fick i drammen gjorde gott.

Jens Fredricson nådde nästan hela vägen till seger. 

Niklas startade som sagt sist och hade Jens tid att gå på i omhoppningen, men kände sig säker på att den gick att slå.

– Jag tyckte Siri var rätt snabb och sen var Jens ännu snabbare. Sedan vet jag med mig att jag nog har en av landets snabbaste hästar. Jag var rätt övertygad att om jag var felfri skulle jag ta tiden, säger han.

Niklas, som är känd som en riktig tidshoppningsryttare, menar att det handlar om att lära hästarna att vara snabba.
– Jag rider ofta i lätt sits och låter dem galoppera. Det är lite min stil att få dem dithän så att de blir snabba.

Niklas cashade in 30 000 kronor för förstaplatsen, och förutom finalen och fredagens kval vann han även Gulddivisionens Andra chans på lördagen, då med Click and Cash. Niklas själv öser beröm över tävlingarna.
– Jag trivs här och det har nästan alltid gått bra här. Det är ett fantastiskt ställe att komma till, det är nog den tävlingen där man känner sig mest välkommen. Jag har aldrig sprungit på en sur eller irriterad människa, alla är glada, det smittar av sig. När det känns bra blir det lätt att rida, säger han.

Siri Svärd slutade trea i GP-klassen. 

På tredjeplats kom Siri Swärd, som även hon var dubbelt felfri.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden