Hoppning
4 maj 2017 16:30

Peder ny bästa svensk på världsrankningen

Efter åratal som bästa svensk på världsrankningen har Rolf-Göran Bengtsson nu landat på andraplatsen. Ny bästa blågula ryttare är Peder Fredricson, medan Kent Farrington tar steget upp till listans topplats.

Peder ny bästa svensk på världsrankningen
Ny bästa svensk på rankningen.

Peder Fredricson har klättrat ett steg, från plats 25 till 24, på senaste världsrankningen som baseras på tiden 1 maj 2016 till 30 april 2017.  Placering 24 betyder att Peder Fredricson nu har tagit över Rolf-Göran Bengtssons sedan många år ständiga position som bästa svensk på listan.

Rolf-Göran försvann vid förra månadsskiftet från topp-20 och har nu glidit ner från plats 21 till 28, men är likväl näst bästa svensk. Tredje bästa svensk på rankningen är Henrik von Eckermann, som stadigt närmar sig sina landsmän. Nu ligger han på plats 32

I toppen byter de två främsta, McLain Ward och Kent Farrington från USA, plats. Den sistnämnda tar över guldpositionen och är just nu bäst på världsrankningen.

Komplett rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden