Hoppning
19 maj 2017 20:43

Svenskkväll i Madrid – Henrik vann och laget leder

Henrik von Eckermann är i toppform och radar upp placeringar. När Global Champions Tour inleddes i Madrid tog han beslag på segern på höjden 1,50-1,55 och la sig dessutom i GCL-ledning tillsammans med Evelina Tovek.

Svenskkväll i Madrid – Henrik vann och laget leder
Ny seger – den här gången i Madrid.

56 ekipage kom till start och 13 satte en felfri grundomgång i dagens högsta klass i Madrid. Snabbast i omhoppningen var den så ofta svårslagna Henrik von Eckermann med Chacanno (OLD, hingst f-07 e Chacco-Blue-Kannan, uppf Gestuet Lewitz). Henrik är i prima form – senast förra helgen härjade han ordentligt i La Baules resultatlistor och nu kunde han håva in runt 200 000 kronor på kvällskvisten.

Evelina Tovek med Castello blev dessutom åtta i klassen efter två felfria rundor.

Klassen var första omgången av helgens Global Champions League där de två svenskarna hoppar för sitt team Mexico Amigos. Med deras insatser bar det hela vägen till ledning i GCL-klassen som avgörs i morgon.

Douglas trea i Frankrike
Medan svenskarna har sällskap av varandra i Madrid är Douglas Lindelöw mer ensam blågul på en fyrstjärnig tävling i Frankrike. Likväl håller han fanan högt och blev trea av drygt 70 starter i 1,50 med Zacramento (SWB, val, f 2005, e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson, äg B Håkansson Häst AB).

Resultat Madrid

Resultat Bourg en Bresse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden