Hoppning
12 maj 2017 13:59

Nations Cup runda för runda

Det blev en superstart för de blågula i Nations Cup - häng med runda för runda i texten som uppdaterades löpande.

Nations Cup runda för runda
Snyygt gjort av Malin och Cue Channa. Photographer Roland Thunholm

Sverige slutade på silverplatsen – läs mer här.

16.45 Det blir omhoppning om segern mellan Sverige och Frankrike.

Henrik och Copperphild landade på  nio fel. Efter de första fyra felen för ett nedslag började publiken ivrigt surra då det innebar att hemmalaget Frankrike fortfarande hade en chans på segern. Strax därpå kom ytterligare ett nedslag för det sista svenska ekipaget, som med sin första nolla i högsta grad har bidragit till omhoppningsplatsen.

16.26 Andra hindret i trekombinationen föll för Angelie och Newton Abbot.


Malin var Sveriges andra ryttare ut. Arkivbild: Roland Thunholm

16.09 Malin och lagets enda SWB-häst Cue Channa (SWB sto f-06 e Cardento – Robin Z, uppf Susanne Persson) såg ut att vara på väg mot sin andra felfria runda för dagen och levererade åter på topp. Mellan vattnet och ett räcke över vatten hördes Malin försöka få tillbaka en ytterst hoppsugen Cue Channa men bommen föll dessvärre och det blev fyra fel i protokollet.

Även majoriteten av övriga lag drog på sig fel och Sverige är ännu i fortsatt ledning. Nu gäller det att bommarna ligger kvar för Angelie och Henrik.

15.52 Peder och H&M Christian K fixade felfritt igen och säkrade sin dubbelnolla. ”F-n vad bra!” hördes från någon i det svenska gänget, måhända Hernik von Eckermann, och visst är vi beredda att hålla med till fullo.

Den andra omgångens samtliga första ryttare har ridit och som ledarlag startade Sverige och därmed Peder Fredricson sist. Bommarna fortsatte att trilla och klockan fortsatte att ticka – bara en enda förstaryttare ordnade felfritt och det betyder att Sverige har grepp om en riktigt bra placering.

15.20 Med tre nollor kan det inte bli annat än felfritt i protokollet och det är Sverige ensamma om när den första av två omgångar i dagens Nations Cup har hoppats. Sverige lyser därmed starkt i toppen, följt av Belgien på två fel och Frankike på fyra fel.


Tredje nollan gillt av Henrik. Arkivbild: Roland Thunholm

15.07 Henrik von Eckermann och Copperphild glänste och drämde till med felfritt. Det betyder att Sverige slutar på noll fel i första omgången – chans på megarevansch!

Ekipaget har bara hunnit starta någon enstaka tävling just innan sin Nations Cup-debut, men gjorde tre tävlingar tillsammans i början av året innan tidigare ryttaren Nicola Pohl tog över igen. Nu är Copperphild alltså åter hos Henrik och går uppenbarligen utmärkt med svensken i sadeln.

14.58 Efter första omgångens tre första ryttare är Sverige i topp som enda lag på noll fel med sämsta resultatet borträknat (0+0-5). Irland ligger i hasorna på 1 tidsfel och Belgien på 2 tidsfel.


Angelie var tredje svensken ut. Arkivbild: Mikael Persson/Mip Media

14. 46
Angelie von Essen
och Newton Abbot fick fem fel. Ekipaget fick publiken att dra efter andan både när de snyggt räddade sig från fel i trekombinationen och vid vattnet, där det först såg ut att måhända inte gå vägen. Utöver tidsfelet fick de ett nedslag på hinder nummer fyra, en oxer över vatten.

14. 56 Frankrikes tredjeryttare Roger Yves Bost stod för dagens otäckaste dramatik när hans häst Sangria du Coty hoppade rakt igenom det andra hindret i trekombinationen och kom ner på baken, samtidigt som ryttaren föll av. Han kunde dock gå ut från banan och Sangria lät sig fångas in.

14.30 Malin Baryard Johnsson och Cue Channa ville inte vara sämre och levererade precis lika felfritt som Peder med Christian K. Ekipaget satte en prickfri runda 15 hundradelar från maxtiden och fick det svenska gänget på kiss & cry-plats att le om möjligt ännu större. Två felfria av två möjliga!

Bland ryttarna som gick ut som nummer två blev det lite mer felfritt – tre stycken inklusive Malin. Tiden är tuff och tre av åtta landade på ett tidsfel.

Peder inledde på bästa sätt. Arkivbild: Roland Thunholm

14. 10 Peder Fredricson och H&M Christian K var första ekipage ut för Sverige i andra omgången av Nations Cup. De levererade en strålande start med noll fel och var det enda första-ekipaget som lyckades med det.

FEI TV
Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden