Hoppning
2 juni 2017 17:28

Italien oslagbart – Sverige på femte plats

Det italienska laget är i storform och vinner sin andra deltävling på raken. Det svenska laget levererar två felfria ritter i den andra rundan, och avancerar till en hedersam femteplats.

Italien oslagbart – Sverige på femte plats
Henrik von Eckermann och Chacanno levererar en felfri andra runda i St Gallen (arkivbild)

När andra rundan i Nations Cup från St Gallen, Schweiz, ska starta ligger Frankrike i topp följd av Schweiz, Italien, Belgien, Irland, Tyskland, Brasilien och Sverige. Den svenska bottenplatsen innebär att Sverige går ut som första nation i den andra rundan.

Henrik von Eckermann och Chacanno inleder. Henriks ridning ser lite lugnare ut nu än i första rundan. De går mer koncentrerat mot vattnet, och även om det ser lite oharmoniskt ut inför fjärde hindret tar de sig över det galant. När fyran är avklarad går resten av rundan alldeles strålande och Henrik sätter en härlig, felfri runda för Sverige. Det här är Nations Cup – allt kan verkligen fortfarande hända!

Andra ryttare för Sverige är Jonna Ekberg på Cassini Bay. Jonna ser lika fokuserad och revanschsugen ut som Henrik, och första känslan är att det här kommer bli en felfri runda. Men det verkar ha gått troll i planket och tvåkombinationen för Jonna, och de får fel på samma hinder som i första rundan – dessutom går de över maxtiden. Totalt nio fel för Jonna och Cassini Bay.

När Petronella Andersson på Ivoor van T Paradijs äntrar banan öppnar sig himlen och regnet öser ned över ekipaget. De kämpar på bra, men river två hinder. Petronella ser blöt och besviken ut – men vilken uppryckning från första rundan. Man kan inte säga annat än det är bra kämpat av Petronella.

Efter en hel del dramatik för det brasilianska och franska lagen, har Sverige avancerat till en delad femte plats när det är dags för Sveriges fjärde och sista ekipage, Angelie von Essen på Newton Abbot. Regnet har slutat ösa ned, och hur stensäkert som helst sätter Angelie sin andra felfria runda. Inte nog med att det plötsligt får svenska laget i ett helt nytt läge – det är dessutom första dubbelnollan i hela klassen. Angelie strålar av glädje efter målgången.


Angelie von Essen efter målgången som tävlingens första dubbelnolla. Skärmdump FEI.tv.

Det blir till slut tre ekipage som dubbelnollar i klassen. Även SWB-stoet Bianca sätter en nolla med Steve Guerdat, och Roger Yves Bost sätter dubbla nollor för Frankrike med Sangria du Coty.

Vinner Nations Cup för andra veckan i rad gör Italien, som verkligen har ett lag i strålande form – hälften av deras ritter slutade felfritt över hinder, och Italien slutar på nio fel. Tvåa kommer Schweiz med 12 fel. Tyskland, som gjorde en fenomenal andra runda och inte ens behövde starta med sin fjärde ryttare, kom på tredje plats med 13 fel.

Resultat i St Gallen. Skärmdump FEI.tv.

För Sveriges del innebar ryttarnas starka insatser i andra rundan tillsammans med mindre lyckade insatser från Frankrike, Irland och Brasilien, att det till slut blev en femteplats för Sverige i St Gallen.

I ledning efter fyra omgångar ligger fortfarande Frankrike, och Italien har avancerat till andra plats. Sverige faller ner en position till tredje plats.

Ställningen efter St Gallen. Skärmdump FEI.tv.

Nästa omgång av Nations Cup rids i Rotterdam, Nederländerna, 22-25 juni.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden