Hoppning
23 juni 2017 19:00

Kapten Ankarcrona om segern

"Den här segern visar hur starka vi är som ett lag," säger den svenske förbundskaptenen i hoppning, Henrik Ankarcrona, efter fredagens seger i Nations Cup.

Kapten Ankarcrona om segern
Förbundskapten Henrik Ankarcrona är strålande glad efter den svenska segern i Nations cup. Photographer Roland Thunholm

– Det känns alldeles utomordentligt bra, säger Henrik Ankarcrona när Ridsport når honom via telefon. 

Han ska precis sätta sig ner med sitt team och fira segern i holländska Rotterdam med en middag. Han vill inte riktigt medge att han toppade det svenska laget i dagens nationshoppning.
– Njae… Men det var ju helt klart ett väldigt rutinerat gäng hästar och ryttare som vi har haft på plats i dag, säger han. 
Var det ett tilltänkt EM-lag till och med?
– Det kan man spekulera i om man vill. Det jag kan säga är att jag har använt hela Nations Cup-serien till att kolla formen hos ekipagen. Och jag är väldigt nöjd med allas prestationer i dag, även om det är synd om Rolf (Rolf-Göran Bengtsson, reds anm) med det som hände Clarimo. 

Cantinero var dubbelnolla
Henrik von Eckermanns Cantinero stod för svenska lagets enda dubbelnolla. EM-ekipaget från 2015 har varit splittrat och Cantinero har varit skadad – men nu hoppade han bättre än någonsin. 
– Fantastiskt att se, säger Ankarcrona.
– Cantinero har inte varit tillbaka i tävling så länge, men nu känns det som han är i bättre form än han någonsin varit, säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet.
– Han kom till mig i november och började med att gå nio månader i hagen. Sedan har vi arbetat oss framåt och uppåt, och nu är han i form.

Jämn Zacramento
Henrik Ankarcrona fortsätter berömma sitt lag.
– Zacramento har varit väldigt jämn och fortsätter att leverera nollor i Nations Cup. Och sedan har vi Peder som går in utan att att ha hoppat första rundan och bara levererar en nolla lekande lätt. 

Peder Fredricson själv säger till Svenska Ridsportförbundet att han är nöjd med All Ins första 1,60-hoppning sedan OS i Rio 2016 då det som bekant blev ett silver. 
– Ibland kan det vara en nackdel att avstå första rundan, men idag kändes det bra.

Henrik Ankarcrona framhåller att dagens seger verkligen var en laginsats.
– Det visar hur starka vi är som lag. När detta med Clarimo händer så kliver alla fram, säger han. 

Sista omgången i Nations Cup rids inför hemmapubliken i Falsterbo i mitten av juli. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden