Hoppning
25 juni 2017 09:53

Rolf-Göran placerad i 1,55-debuten med ny häst

Det relativt nya ekipaget var en av få som klarade den knepiga banan. Det blev felfri grundomgång i 1,55-debuten och en fin tredjeplats för Rolf-Göran Bengtsson och Spring Dark i Rotterdam.

Rolf-Göran placerad i 1,55-debuten med ny häst
Rolf-Göran Bengtsson tog en placering i 1,55-debuten med Spring Dark.

Under lördagens högsta klass vid det femstjärniga meetinget i Rotterdam, Nederländerna, tog Rolf-Göran Bengtsson en fin placering med sin nya häst Spring Dark. Ekipaget har bara tävlat några månader och det här var deras första start i 1,55.

Spring Dark (SF sto f-06 e Jazz Band Courcelle-Palesto II, uppf M. Claude Grandjean) har tidigare tävlats av ett flertal ryttare under olika nationella flaggor. Innan Rolf-Göran Bengtsson tog över henne för några månader sedan reds hon av Christoph Könemann, Tyskland som även han tävlade henne upp till 1,55.

Rolf-Göran gjorde sin första start med Spring Dark i mars och har tidigare ridit några felfria rundor upp till 1,50. Gårdagens start i 1,55 var ekipagets debut på den nivån.
”Vi har gjort några tävlingar tillsammans men det här är det största hittills”, säger Rolf-Göran Bengtsson till Ridsportförbundet.

Klassen hade 48 startande och reds med en grundomgång och omhoppning på tid. Det var en svår bana där endast fyra ekipage nollade i grundomgången. I omhoppningen lyckades två tyska ekipage upprepa bedriften att rida felfritt medans Rolf-Göran och Spring Dark var det snabbaste ekipaget med ett nedslag och därmed kom på tredje plats.

Placeringen gav Rolf-Göran drygt 73 000 kronor i prispengar. Segrade gjorde Marcus Ehning på Funky Fred.

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden