Hoppning
25 juni 2017 14:34

Svenska topplaceringar under midsommarhelgen

Det är inte bara Nations Cup som Sverige har vunnit under midsomarhelgen. Svenska ryttare har plockat flera fina placeringar i Rotterdam och även i Olomouc, Tjeckien. Dessutom har vi fått se några nya svenska toppekipage.

Malin Baryard-Johnsson tog hem segern i söndagens ackumulatorhoppning i Rotterdam med H&M Second Chance

Vid Nations Cup-meetinget i Rotterdam, Nederländerna, har svenskarna glänst på många sätt. Inte nog med att Sverige vann nationshoppningen (läs mer) – det har blivit ett flertal individuella blå/gula placeringar.

Vi har redan rapporterat om Henrik von Eckermanns placering i 1,55 med Hermes de Mariposa under torsdagen (läs mer).  På fredagen tog samma ekipage ytterligare en placering när de red felfritt och kom tvåa i en 1,50 hoppning direkt mot klockan.
Resultat 1,50

Under torsdagen tog även ett relativt nytt intressant ekipage en placering. Peder Fredricson red dubbla nollor och tog en andra plats i 1,45 med Hasard 1245 (SWB hingst f-07 e Heartbeat-Voltaire, uppf Elizabeth Lindblad) och red med det ihop drygt 15 000 kronor. Hasard har vi vana att se riden av Niklas Arvidsson, men sedan två veckor tillbaka är det Peder som har tävlat honom och det här var deras andra internationella tävling tillsammans.
Resultat 1,45

Lördagens blågula glädjeämne var Rolf-Göran Bengtsson som placerade sig i 1,55-debuten med Dark Spring (läs mer).

Under söndagen vann Malin Baryard-Johnsson och H&M Second Cance (SWB sto f-08 e Carland-White Clover, uppf Margareta Eriksson-Bech & Eva Söderström) söndagens Ackumulator-hoppning med hinder på 1,50. Klassen hade 33 startande och gav drygt 24 000 kronor i prispengar.

Nu återstår en avslutande Grand Prix-hoppning i Rotterdam med två svenska ekipage i startfältet: Peder Fredricson på H&M All in och Malin Baryard-Johnsson på H&M Cue Channa.

I Olomouc, Tjeckien, har Antonia Andersson tagit hem en seger i U25-hoppningen över 1,45. Klassen hade 42 startande och sex ekipage lyckades rida dubbla felfria rundor. Av dessa var Antonia och IC Magic van de Bien (BWP sto f-08 e Cicero Z van Paemel-Skippy II) snabbast och tog hem segern och ca 10 000 kronor i prispengar.
Resultat 1,45 U25

I en trestjärnig 1,45 i Olomouc har även Alexandra Eriksson tagit en andraplacering med Liss Royal och fick för den placeringen drygt 24 000 kronor.