Hoppning
21 juni 2017 10:37

Yngre ryttare får möjlighet att kvala till GHS

Inför kommande omgång av Lövsta Future Challenge Jumping U25 ändras reglerna. Nu öppnar man upp så att även ryttarna mellan 16 och 20 år får möjligheten att kvalificera sig till Gothenburg Horse Show.

Yngre ryttare får möjlighet att kvala till GHS
Karin Martinsen har varit framgångsrik i Lövsta Future Challenge Jumping. Nu ändras reglerna så även ryttare mellan 16 och 20 år får möjlighet att kvalificera sig till Scandinavium.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 ändrar sina regler. Inför 2017/2018 års omgång öppnar man upp för ryttare i åldersspannet mellan 16 och 25 år. Det här innebär att fler och yngre talanger får möjlighet att kvalificera sig till Gothenburg Horse Show – tidigare var det ryttare mellan 21 och 25 år som kunde ta sig till Scandinavium.

”Jag tycker det är ett naturligt steg att ta eftersom det nu blir mer likt det internationella förbundets regler. Dessutom vidgar det perspektivet ännu mer så att vi kan hitta talangerna och att de kan komma framåt utan begränsningar i ålder. Jag är mycket glad för denna förändring”, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge.

Säsongen startar i slutet av oktober. Ryttarna har tre kvaltillfällen på sig att samla poäng. För att få delta i Lövsta Future Challenge Jumping U25 krävs placering i 1.50 på elittävling i Sverige eller lägst i Grand Prix, 1.45 internationellt.

”Om det är så att vi har en exceptionell duktig ung talang så vill vi ge hen möjlighet att utvecklas genom Lövsta Future Challenge även om hen är under 21 år. Kvalkraven är fortfarande de samma”, säger Emelie Broman Tegelberg i pressmeddelandet.

Fullständiga regler 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden