Hoppning
8 juli 2017 21:27

Henrik på topp i Portugal – seger i GCL

Henrik von Eckermann tar ofta för sig på GCT- och GCL-tävlingarna. I dag blev det något av en fullträff: fyra med Chacanno och seger med laget Mexico Amigos, där även Sverige-bekanta Unita Ask ingick.

Henrik på topp i Portugal – seger i GCL
Henrik von Eckermann och Chacanno levererar.

Dagens resultat så här långt är prima för Henrik von Eckermann, både i lag och indivduellt. Svensk-laget Mexico Amigos tog sin främsta placering i Global Champions League hittills när laget segrade i Portugal efter två omgångar, mycket tack vare Henrik von Eckermann och Chacanno som levererade två säkra nollor.

I laget hoppade även Yuri Mansur Guerios som var felfri med Babylotte och hade fyra fel med Rolf-Göran Bengtssons tidigare partner Unita Ask. Motståndarlaget Miami Glory tog greppet om segern redan  i går och såg först ut att ha vunnit i kväll, men lagryttaren Scott Brash diskades efter sin ritt. Därmed landade laget sist i resultatlistan och Mexico Amigos stod som vinnare.

Mexico Amigos, där även Evelina Tovek ingår i teamet, började säsongen sämre men har på sistone samlat på sig både två fjärdeplatser och en tredjeplats bland de 18 lagen som ingår i GCL.

Dubbla placeringar
I lördagens kvällsklass, som var sista rundan i GCL, låg hindren på 1,55–1,60. Henrik von Eckermann och Chacanno var såväl felfria som snabba och säkrade en individuell fjärdeplats med runt 180 000 kronor i belöning. I gårdagens 1,55 var svenskduon precis lika felfri och blev åtta.

Kvällen avrundas med Global Champions Tours Grand Prix på 1,60 där Henrik startar som fyra från slutet med startnummer 20.

Resultat


Unita Ask är ännu ett Sverige-realterat inslag i Mexico Amigos, om än med en brasiliansk ryttare. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden