Hoppning
4 juli 2017 15:15

Ryttargenerna går i arv – se när Lilly Smith hoppar Centaurus

Det är ingen tvekan om vad Lilly Smith ska göra i framtiden - hon ska hålla på med hästar och bli lika bra som pappa Olof. Se klippet där hon visar sina färdigheter med Olofs tävlingshäst Centaurus.

Ryttargenerna går i arv – se när Lilly Smith hoppar Centaurus
Lilly Smith fick provrida Centaurus 1221 och båda verkade tycka att det var lika roligt

Vad ska det bli av den här unga ryttaren? 8-åriga Lilly Smith får prova pappa Olofs svårklasshingst Centaurus 1221 (SWB f-07 e Careful-Caracas, uppf Olof Smith), och det går inte att ta miste på ryttarens talang och glädjen hos både häst och ryttare när de får ta några små språng.

Att låta Lilly rida Centaurus var ett spontant infall, berättar mamma Frida Smith från OS Hästar i Hörby för Ridsport.
– Det var Olof som frågade Lilly om hon inte skulle prova att rida ”Bosse”, och direkt frågade Lilly om hon fick hoppa.

Lilly är en genuin hästtjej som har två egna B-ponnyer, Simberg Samantha och Midget om a Mission, som hon tävlar upp till LB+, och dessutom tävlar hon storebror Ottos ponny Dizney. Centaurus har hon suttit på tidigare men det var några år sedan och då var det bara i skritt. Att galoppera och ta ett litet skutt med honom visade sig gå fantastiskt bra.
– Vi känner hingsten väl och har fött upp den själva, så vi vet att han är stabil, säger Frida.
– Att få en 25-kilos flicka på ryggen istället för pappa Olof tyckte han var toppen och de gjorde allt glatt och enkelt.
– Han såg ut att tycka det var lika roligt som ungen tyckte.

Att rida är det bästa Lilly vet, och Frida berättar att det värmer en hästnörds hjärta att ha fått en så hästintresserad dotter som ärvt pappans gener.
– Hon har inga bekymmer med att rida hästarna varje dag och står påklädd varje morgon och väntar på att få komma ut till hästarna.
– Hon är förstås färgad av miljön hon växt upp i, men hennes mål är redan att hon ska jobba med hästar och hon ska bli lika bra som pappa, säger Frida, och tillägger att Lillys stora idoler är just pappa Olof samt Stephanie Holmén.

Här kan du se klippet där Lilly Smith rider Centaurus:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden