Hoppning
22 juli 2017 13:00

Svenska framgångar i Knokke och Samorin

Under fredagen blev det flera svenska framgångar i Knokke och Samorin. Petronella Andersson stod för dagens seger med en 1,45-vinst.

Svenska framgångar i Knokke och Samorin
Petronella Andersson fixade under fredagen en svensk seger i Knokke (arkivbild).

Det blev under fredagen flera svenska framgångar i belgiska Knokke. I den ena tvåstjärniga 1,45-hoppningen över två faser segrade Petronella Andersson på Eclatant (KWPN val f-09 e Berlin-Heartbreaker). Ekipaget gjorde två felfria rundor och hade klart snabbast tid i den andra fasen bland 55 startande. Prispengarna för segern blev drygt 60 000 kronor för Petronella.

I den trestjärniga 1,50-hoppningen med 77 startande red både Jonna Ekberg/Tenor du Gue och Angelie von Essen/Crush felfritt. Det blev en tionde plats för Jonna och elfte plats för Angelie. Båda fick drygt 6 000 kronor i prispengar.

Resultat Knokke 

I Samorin, Slovakien, fortsätter Viggo Björklund att visa fin form. Under fredagen blev det en nionde plats i den CSI4* 1,45 efter felfri ritt med Uncle Blue. Klassen hade 49 startande och precis som vid torsdagens 1,50-placering för Viggo gav även denna placering kvalificering till söndagens GP-klass med hinder upp till 1,60.

Resultat Samorin 

Vid det femstjärniga meetinget i Ascona, Schweiz, fick gårdagens 1,50-hoppning avbrytas på grund av kraftigt regn och åska. I fredagens startfält fanns Douglas Lindelöw och Zacramento, som inte hann göra sin start innan klassen bröts. Klassen är nu flyttad till 19.30 under lördagen och går precis före lördagens ordinarie 1,50/1,55-hoppning.

Startlistor Ascona 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden