Hoppning
7 september 2017 10:54

Henrik von Eckermann inleder starkt i Spruce Meadows

De prestigefyllda Rolex Grand-slam tävlingarna vid Spruce Meadows, Kanada är i gång. Blågul representant på plats är Henrik von Eckermann som inledde strålande med en topplacering under onsdagen.

Henrik von Eckermann inleder starkt i Spruce Meadows
Henrik von Eckermann och Chacanno inleder starkt med en andraplats vid Spruce Meadows, Kanada. Fotograf Jan Gyllensten AB ©

Å…rets andra omgång av Rolex Grand Slam går denna vecka i Spruce Meadows, Calgary, Kanada. För Sverige rider Henrik von Eckermann som till andra sidan av Atlanten har med sig Chacanno (OLD hingst f-07 e Chacco-Blue-Kannan).

Första omgången av Rolex Grand Slam reds i Aachen där Gregory Wathelet, Belgien, tog hem segern. I Aachen visade Henrik von Eckermann att denna form av tävling på stora gräsbanor passade Chacanno och där tog de en sjätte plats.

Vid gårdanges första tävlingsdag i Spruce Meadows kom 41 ekipage till start i 1,60-klassen som reds med en grundomgång och omhoppning. 17 ekipage red felfritt över hinder, men Leopoldo Palacios Jugos maxtid visaade sig vara svår att hålla sig inför – åtta ryttare drog på sig ett tidsfel vardera.

Totalt blev det nio ekipage som gjorde upp i omhoppningen, där Henrik och Chacanno var ett av de sex ekipage som åter igen tog sig runt banan felfritt. Henrik dessutom på näst snabbast tid vilket gav honom en inledande andraplats efter italienaren Juan Carlos GarciaGitano V Berkenbroeck. Placeringen gav Henrik cirka 110 000 kronor – de riktigt stora pengarna kommer i finalen på söndagen där GP-klassen är världens bäst betalda.

Och med denna inledande andraplacering är nu Henrik kvalificerad till denna stora Grand Prix-klass, som även ingår i Rolex Grand Slam. Henrik berättar för World of Showjumping hur han förberett Chacanno för Spruce Meadows sedan han med sjätteplatsen i Aachen fick veta att han skulle få möjlighet att rida Rolex Grand Slam även i Kanada.
”Jag har inte tävlat mer med Chacanno och har försökt få honom klar för denna tävling. I Aachen kände jag att den här formen av tävlingsbanor passar honom, och jag tänker att det var rätt eftersom han kändes fantastisk idag”, sade Henrik till World of Showjumping efter tävlingen.

I ett pressmeddelande från Spruce Meadows beskriver Henrik att han inte visste hur det skulle gå med sin försiktiga häst. ”Det är skillnad från vad vi hoppar hemma i Europa, men det är trevligt – det var en bra bana”, säger Henrik där, och tillägger att maxtiden var tight men det hade han väntat sig så han visste att han behövde rida snabbt.

I dag torsdag fortsätter tävlingarna i Spruce Meadows. Henrik och Chacanno startar under dagen i ytterligare en 1,60.

Resultat onsdagens 1,60 klass 

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning
Rolex Grand Slam

Här kan du se omhoppningen där Henrik och Chacanno rider till sig andraplatsen: 

Chacanno placed 2nd in the 1.60m jump-off class in @spruce_meadows yesterday 😊🐎 #goodstart #calgary #rolexgrandslam

Ett inlägg delat av Von Eckermann Sport Stable (@voneckermannsportstable) Sep 7, 2017 kl. 12:35 PDT

Tittar du i vår app och kan inte se klippet ovan? Klicka här.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden