Hoppning
10 september 2017 10:02

Jack Whitaker för ung för sin vinnarlastbil

Ständigt är det någon Whitaker i farten och i Bryssel var det Jack Whitaker som slog till. Hästlastbilen som var priset till tävlingens tvåstjärniga leading rider får dock någon annan köra – Jack är än så länge bara 15 år.

Jack Whitaker för ung för sin vinnarlastbil
Jack Whitaker får i alla fall lov att provsitta vinnarbilen.

Troligen hade inte sponsorerna och arrangören Brussels Stephex Masters räknat med en så ung leading rider-vinnare i de tvåstjärniga klasserna under förra helgens stortävling. Men, nu blev det blott 15-åriga Jack Whitaker som la beslag på det ett år långa leasingkontraktet på två hästars-lastbilen.

– Vi ska få den transporterad över till Storbritannien, men någon annan får köra den just nu, säger Jack till Horse and Hound och skojar om han får se till att vinna en ny bil när han själv får lov att köra.

Det lär inte vara en omöjlighet. Jacks farbror John har vunnit över 90 bilar i sin karriär och pappa Michael, som även han tävlade i Bryssel, lär också kunna ge goda råd på vägen. Någon annan att få tips från på familjemiddagen är exempelvis kusinen William, som nyss tävlade EM i Göteborg och är son till Johns och Michaels bror Ian. Jack själv har bland annat vunnit EM på ponny och tog för några veckor sedan lagsilver på EM för juniorer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden