Hoppning
22 september 2017 21:47

Kvalen klara på unghäst-VM – svenskt till final

Kval två är klara på unghäst-VM. Niklas Arvidsson som inledde strålande fortsatte felfritt med Decurio och är klar för final, likaså några andra svenska ekipage. För SWB blev det inget rakt igenom felfritt i kvalen.

Kvalen klara på unghäst-VM – svenskt till final
Niklas Arvidsson med hästägarna Carina och Andreas Qvarfort.

De slutliga listorna med finalklara ekipage på unghäst-VM är ännu inte publicerade, men klart är att Niklas Arvidssons och 7-åriga Decurios (HANN, val, f 2010, e  Diarado-Cornet Obolensky, uppf Johann Djuren, äg Vattle AB) resultat räcker till final. De är det enda svenska 7-årsekipaget som fixade kvalen felfritt.

– Decurio är makalös. Han är nog den bästa häst jag har suttit på. Att hoppa honom ger gåshud varje gång – det är nog som för en pilot som sätter sig i ett jaktplan, har Niklas tidigare sagt om sin finalist.

Placering 5 igår och 15 idag – idel felfritt och dessutom fint placerade i det massiva startfältet. Bland 7-åringarna fanns det i andra kvalet en felfri SWB-häst: Aeyla (SWB, sto, f 2010, e Airline H-Brigadör, uppf Lisa Engman äg Borg Ridcenter AB) som med Sandra Fransson lyfte sig från gårdagens åttafelare.


Dagens felfria SWB-sjuåring. Arkivbild: Roland Thunholm

Ingen SWB i någon årgång har gått rakt igenom felfritt i de två kvalen.  Bland 6-åringarna blev det inte heller något svenskflaggat helt felfritt genom kvalen. I dagens kval var dock Casanova/Rebecka Milton felfria och landade på placering 48. Näst bästa svensk och bästa SWB i fredagskvalet var Luchon (SWB, sto, f 2011, e Cabachon-Julio Mariner xx, uppf Hanna Evestål, äg Jessica Gunnarsson) som satte felfritt med Amanda Eriksson, just utanför placering. Även Lazy/Petronella Andersson var felfria för Sverige i kval två.

Bland 5-åringarna, som inte går mot klockan, går alla dubbelt felfria till final och därmed är det klart att en svenskriden trio på C är finalklara: Casallson, Cornus Z och Concordia Z. De rids i tur och ordning av Julia Johansson, Erika Lickhammer och Sofia Westborg

Gårdagens två SWB-fyrafelare, bästa SWB i första kvalet, var snyggt nog felfria på hinder i dag: Heartcore L (SWB, val, f 2012, e Heartbeat-Cortez, uppf/äg Lögshögs gård) med Magnus Jacobsson helt felfri och Intermezzo (SWB, f 2012, e Kannan-Quiletto, uppf/äg Susanne Feretti) med Sara Li Vestberg på ett tidsfel.

Hingstfinalen, Sires of the World, i en Grand Prix på 1,50 vanns av Jerome Guery och Jupiter VG (BWP, hingst, f 2009, e Pommeau de Heup-Heartbreaker).

I morgon väntar consolationklasser och på söndag går unghäst-VM:s finaler.

Resultatlista med härstamningar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden