Hoppning
13 september 2017 17:20

Lickhammer om priset: Har knappt förstått hur stort det är

Ŗver 100 företag var nominerade, men slutligen vann Erika Lickhammer och sambon Joris van Helmond den prestigefyllda utnämningen Ņrets ridsportentreprenör. ”Jag har knappt förstått hur stort det är” säger Erika.

Lickhammer om priset: Har knappt förstått hur stort det är
Vinnarna Erika Lickhammer och Joris van Helmond med sina barn.

Framför 500 ridsportföretagare som deltog i en stor konferens i Nederländerna delades det nationella priset ut till Årets ridsportentreprenör. VHL Stables, som är grundat och drivs av Erika Lickhammer och Joris van Helmond, fick den prestigefyllda utnämningen och drygt 40 000 kronor.

– Jag har knappt förstått hur stort det är att vinna det här. Det är ett väldigt respekterat pris och det bara ramlar in gratulationer i form blommor, tårtor och kort, säger den svenska halvan av vinnarduon.
– Det är en stor ära och en bekräftelse på vad vi har åstadkommit de senaste åren. Vi är både småbarnsföräldrar och jobbar i princip dygnet runt, så det är lätt att bli fartblind. Nu får jag en chans att stanna till och se på det vi har byggt upp, säger Erika.

Snurr på verksamheten
Det som från början var några små företag blev ett gemensamt för knappt en handfull år sedan. Erika och Joris, som träffades för åtta år sedan, äger numera 70 hästar, bedriver avel, träningar, försäljning och tävlingsverksamhet.
– Vi började från noll. Anläggningen som är vår bas fanns inte för tre år sedan och vi har gått från ingenting till att ha en väldig snurr på verksamheten.
– Ett klart mål är att jag ska lyckas i sporten, men för att komma dit måste grunden finnas. Ibland är det frustrerande när det känns som jag har fastnat på två- och trestjärniga tävlingar, men vi är på väg. Om inte annat rider jag i dag svår klass på egna uppfödningar och kan allt mer utbilda för att behålla, och inte bara för att sälja.

Ska fira
I finalen vann VHL Stables över bland annat de goda vännerna i familjen van der Vleuten, där Eric var den som hjälpte Erika på traven med allt från boende till träningar när hon var ny i Holland. I motiveringen till priset framhålls att paret är passionerade entreprenörer, vars unga företag bidrar till toppsport och ligger långt framme i branschen.

Erika intygar att de för en gångs skull ska ta sig tid att fira ordentligt.
– Lyckade försäljningar och segrar brukar vi aldrig hinna fira, men nu ska vi verkligen göra det med hela teamet. Utan dem hade vi aldrig stått här i dag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden