Hoppning
11 september 2017 12:10

Dubbelt felfritt säkrade miljonchecken

Den prestigefyllda Grand Prix-klassen i Spruce Meadows fick en tysk segrare i Philipp Weishaupt, som därmed säkrade en miljon dollar. För svensk del fick tävlingen ett mindre roligt slut.

Dubbelt felfritt säkrade miljonchecken
Philipp Weishaupt och Convall bärgade segerchecken. MIKE STURK

Philipp Weishaupt, 32, tog hem segern i Rolex Grand Slam-hoppningen tillsammans med LB Convall (HOLST, hingst, f 2007, e Colman-Cascavelle). De var de enda med ett dubbelt felfritt protokoll i kanadensiska Spruce Meadows toppklass och kunde således solklart ta emot segerchecken på en miljon dollar, motsvarande runt 6,5 miljoner kronor.

”Det är omöjligt att beskriva känslan av att vinna här i ord. Mitt djupaste tack till min häst Convall, utan honom skulle jag definitivt inte stå här som vinnare. Han har helt enkelt fantastiska kvalitéer” säger Weishaupt i ett pressmeddelande.

Vinnaren vann 2016 motsvarande klass i Aachen. Segern innebär att Philipp Weishaupt åter tar steget in i bonusmatchen, där det gäller att vinna tre Rolex Grand Slam-tävlingar på rad precis som Scott Brash gjorde och skrev ett stycke historia.

Spruce Meadows var den andra tävlingen  av fyra i den pågående Grand Slam-cykeln. För att Philipp Weishaupt ska få bonusen på en miljon euro krävs det GP-seger i Genève i december och därpå detsamma i s-Hertogenbosch i mars.


Stor seger, stor check, stor trofé. Foto: Spruce Meadows

Henrik von Eckermann och Chacanno var de enda svenska deltagarna. Efter en snygg start med en andraplats i 1,60 blev avslutningen inte lika lyckad. Efter att ha klarat större delen av banan felfritt föll en oxer. När det sedan var dags för kombinationen efter trippeln vek Chacanno av åt sidan just före och Henrik valde då att utgå.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden