Körning
18 augusti 2014 21:20

Mer från helgens kör-SM

Det utdelades en hel del extrapris under helgens SM i körning. Under SM-dagarna framkom också att hoppet inte alls är ute för Vaggeryd som körtävlingsplats i framtiden.

Mer från helgens kör-SM
Den talangfulla, unga kusken Linnea Kristiansen vann mycket under helgens SM-dagar. Pernilla Hagg

Vinnare av ett speciellt horsemanship-pris gick till den duktiga junioren Linnea Kristiansen, Jönköping, som kör ponnyn Plassens Lucky Luke. Vinnaren utsågs av tävlingens domare.

Årets SM i körning var också final för Kutzmann Challenge Cup som har körts på fyra olika platser under årets tävlingssäsong. Vinnaren i svår klass blev till slut Karin Söderqvist, Lillerud, som alltså tog hem en ny träningsgigg. Tävlingen har också körts i medelsvår klass och här var förstapriset en sele från Zilco. Vinnare här blev Linnea Kristiansen, Jönköping, som också vann SM för juniorer.

Vaggeryd är inte borta som körtävlingsplats i framtiden. Det avslöjade Vaggeryds tävlingsledare Gunilla Granberg, i helgen hinderchef i vattenhindret.
– Vi förhandlar med travbanan och vi har kommunen med oss, men i år var det helt enkelt inte läge. Bättre att ställa in och sätta ner foten lite.

Det finns planer på ett NM nästa år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden