Körning
28 september 2014 07:15

Johan Herner 43:a på VM

(Uppdaterad) Anneli Blomberg var bästa svensk efter den inledande dressyren på VM i körning för enbet i ungerska Izsak. När mästerskapet avslutades på söndagen var dock Johan Herner bästa svensk.

39 ekipage, den första hälften i startfältet, körde sin dressyr på torsdagen. Cecilia Qvarnström, som fick ersätta VM-uttagne Glenn Hesslo som på grund av sjukdom tvingades avstå, var först ut av dagens två svenskar. Hon drog på sig 55,23 straff, vilket gav en ungefärlig mittenplacering.

Anneli Blomberg, långt senare i startfältet, lyckades bättre. Hennes 47,81 är dagens nionde bästa resultat, 4,35 straff bakom den ledande italienaren Cristiano Cividini.

Uppdatering
Fredagens svenskar hade dessvärre ingen bra dag och hamnade ganska lång bakom de bästa. Camilla Lind fick 57,28 straff och Johan Herner 58,24. I ledning efter dressyr ligger holländaren Wilbrord van den Broek på 39,49 straff.

Uppdatering, lördag
Det var uppförsbacke för de svenska kuskarna under lördagens maraton. Det tunga underlaget och den tekniska banan tröttade ut de svenska hästarna. Både Johan Herner och Anneli Blomberg fick dessutom problem inne i hinder. 
– Nu ska vi inrikta oss på att avsluta så bra som möjligt. Vi räckte inte till helt enkelt, säger Lotta Pålsson till Svenska Ridsportförbundet.

Uppdatering, söndag
Johan Herner och O´Man avslutade med en bra precisionskörning och blev bäste svensk med en 43:e plats på 162,61 straff. Camilla Lind blev 54:a och Anneli Blomberg 55:a. Världsmästartiteln gick till Hollands Wilbrord van den Broek som tog ledningen redan efter dressyren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden