Körning
17 april 2015 14:39

SM-bana kan försvinna

Förra året avgjordes SM i körning hos Bergs Hästklubb. Banan betraktas som en av landets bästa för körsporten men nu finns risk att den försvinner.

– Hela kör-Sverige håller andan. Det är en viktig tävlingsplats, säger Anders Larsson, Skogsborg köranläggning, till Skaraborgs Läns Tidning.

Bergs Hästklubb  har sedan 2006 haft ett samarbete med Anders Larsson, som äger marken och själv är kusk, om en bana för körsporten vid Skogsborg utanför Götene. Nu har klubben sagt upp avtalet. Enligt Larsson anser klubbens styrelse att det inte finns något intresse för Skogsborg längre.

Larsson är intresserad att driva anläggningen i egen regi och låta klubbar hyra för träningar och tävlingar. Han har lämnat ett förslag som klubben, som bland annat äger hindren, inte accepterat utan ska komma med ett motförslag skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden