Körning
1 maj 2015 20:53

Full fart i Dorthealyst

Linnea Kristiansen, Eva Ottosson, Johan Herner, Lena Elander, Susanne Ankermark. Efter två intensiva dressyrdagar i den internationella körtävlingen i danska Dorthealyst är de här fem störst svenska hopp när tävlingen laddar om för maratonmomentet.

Linnea som kör i junior/young driverklassen hade det tredje bästa dressyrresultatet – 43,97 – av alla i det rekordstora startfältet. Starkt gjort av en av Sveriges mest lovande ungdomskuskar.

Starkt också av Lena Elander som blev tvåa i den internationella enbetsklassen med 56,37, ledande norskan Wenche Johannessen fick 56,00. Med Johan Herner på sjundeplats ser det bra ut i den klassen trots att ”klippor” som Annelie Blomberg och Cecilia Qvarnström hamnade längre ner i resultatlistan än man hade hoppats efter första momentet.

I parklassen är Eva Ottosson tvåa och Camilla Ahlberg trea. Framför sig har de Tysklands Rainer Bruelheide något som kan ändras i morgon redan.

Regnet har inte varit nådigt mot den vackra tävlingsplatsen i Knabstrup. Rapporterna om lera och tunga banor har duggat tätt, det kan bli extra turbulent i maratonkörningen.

Många svenska kuskar är på plats och i fyrspann, häst bildar Axel Olin, Fredrik Persson och Johan Dengg en egen klass. Persson i ledning på 52,62. Alla tre kuskarna under 60 straff den här gången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden