Körning
3 maj 2015 19:56
Ridsportplus

Svenska kuskar i topp

Camilla Ahlberg totalsegrare i parklassen, Axel Olin i täten bland fyrspannen, Linnea Kristiansen fullkomligt överlägsen i juniorklassen. Tre av flera glädjeämnen ur svensksynpunkt när nu körtävlingarna på Dorthealyst i Danmark gått i mål för den här gången.

Svenska kuskar i topp
Linnea Kristiansen på väg mot en överlägsen totalseger i juniorklassen i danska Dorthealyst.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Efter två av tre moment var Camilla på en tredjeplats men seger i precisionen med bara tre straff där samtliga konkurrenter hade mycket, mycket mer gav henne en välförtjänt seger. Att sedan Eva Ottosson kom igen efter sitt vältningstillbud i maraton och tog en fjärdeplats totalt var extra härligt.

    Axel Olin har länge varit en ”tredjeman” bland svenska fyrspann. Den rollen kastade han definitivt av sig i helgen med en seger över sina svenska lagkamrater men också tuffa konkyurrenter Johan Dengg och Fredrik Persson. Felfri i paradgrenen precisionskörning och sedan var det inget snack om vart totalsegern skulle gå.

    Mer att gilla var Johan Herners fjärdeplats i enbetsklassen, Susanne Ankermarks dito i ponny, enbet. Sedan får alla seniorer ursäkta men unga Linnea Kristiansens tre dagar långa suveräna uppvisning i god körning är väl det största utropstecknet från årets arrangemang på ”Lysten”. Överlägsen etta i dressyr, överlägsen etta i maraton, en av få felfria på precisionsbanan. Hon vann totalt med drygt tjugo straff tillgodo på tvåan.

    För de svenska ekipage som inte lyckades lika bra finns en snart en ny chans. Svårklasstävling i körning i Flyinge om två veckor.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden