Körning
2 maj 2015 21:26
Ridsportplus

Dramatiskt danskt maraton

Vilken dramatik hon bjöd på i maratonkörningen, landslagskusken Eva Ottosson. Två av hindren på banan i danska Dorthealyst ligger i en backe och det var i ett av dessa som hennes vagn var farligt nära att välta.

Dramatiskt danskt maraton
Dramatik när Eva Ottosson kör maraton. Det hela slutade dock lyckligt tack vare proffsig groom och kusk.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Ett raskt ingripande av groomen, Vesa Keränen och Eva själv som manade på sina svarta hästar Avon och Adrian så de ryckte framåt och vagnen kom på rätt köl. Proffsigt gjort men det kostade på i placering. Eva Ottosson körde i mål som nionde ekipage, bäst bland paren var Danmarks Hans-Henrik Nielsen, bästa svenska Camilla Ahlberg.

    I enbetsklassen var Cecilia Qvarnström och Sacramento i gammal god form igen, det var bara Norges Öivind Mikkelsen som var snabbare och bättre. Bra fick även Maria Henriksson som blev fyra och maratonspecialisten Johan Herner som var sexa.

    I enbet ponny gick maratonsegern till Tyskland och Niels Grundmann, först på sjätte plats var det blågult genom Susanne Ankermark.

    Det var ganska tungt och lerigt i hindren och flera favoriter föll ifrån, bland dem Danmarks Kristina Klindt på elfte plats och Peter Koux med veteranen Taffy först på nionde. 

    Även i klassen för ponny par var de svenbska ekipagen lite blygsamma. Bäst var Ia Johansson med sitt russpar som gick mycket bra och blev nummer åtta. Landslagskusken Ewa Nowen hade inte en av sina bättre dagar utan slutade sist i klassen.

    I juniorklassen fortsatte Linnea Kristiansen att vara ganska så överlägsen. En superrunda i hindren och en mer än solklar förstaplats.

    Att se tre så snygga svenska fyrspann värmer och det var flera vildsint viftande svenska flaggor när spannen avslutade dagens tävling. Fredrik Persson var ju i ledning redan efter dressyren och den släppte han heller icke ifrån sig. Ny seger idag före Axel Olin och så Johan Dengg med nya spannet en bit efter. Dock var Johan snabbast i andra hindret.

    I morgon, söndag, avslutas allt med precisionskörningen och det är fortfarande en ganska öppen fråga. Visst kan det bli flera svenska ekipage på guldplats. Ett är nästan klart – Linnea Kristiansson kan köra nästan i sömnen och ändå vinna det här.

    Text och foto: Eva Österlund

     

     

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden