Körning
31 maj 2016 13:50
Ridsportplus

Körfolket laddar för Falsterbo

(Uppdaterad) Ytterligare två kuskar kommer vara med när körfolket för tredje året i rad drar in på Falsterbo Horse Show. Nämligen ungdomskusken Lisen Keränen från Oskarshamn och mycket meriterade Emma Gustavsson från Linderöd.

Körfolket laddar för Falsterbo
Lisen Keränen kommer till Falsterbo med ponnyn Aladin IV ...

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Karolina Swärdh är bas för arrangemanget som bara växer och växer. Publiken kommer och kuskarna kämpar hårt för att få köra på en arena och med en publik som de inte hittar någon annanstans.
    – 17 ekipage har fått Falsterbobiljett, berättar Karolina Swärdh när vi träffas på banan där körningen håller till.
    – Tävlingen i Vaggeryd var kval men jag har också fokuserat mycket på ungdomarna i år. Det är viktigt att vi får dem att fortsätta med körningen, bli ännu mer motiverade och inspirerade.

    Enbetsekipage
    Det är enbetsekipagen som kommer till Falsterbo. Första året hade Karolina Swärdh med parekipage också men nu handlar det alltså om enbet, häst och ponny. Internationell inramning på hemmaplan, det är inte många av våra enbetskuskar som har upplevt detta förut. Det får de här i Falsterbo.

    Körningen håller till på Falsterbobanan, parallellt med stora arenan men under cross country-körningen är man även ute på området och inte minst, inne på stora banan.
    – Vi ligger också före huntingen i tidsschemat i år, det innebär extra mycket publik och det är helt fantastiskt.
    Karolina är mer än entusiastisk över att hennes passion för körsporten också har vunnit gehör hos hästshowens ledning.
    – Drömmen är att få köra en riktig maraton härinne, en komplett tävling med våra körstjärnor, menar hon. Men maraton kräver mycket mark.
    – Maraton, nej glöm det, menar dock Jana Wannius på Falsterbo Horse Show.
    – Det fungerar utmärkt som det är idag.

    Ny banbyggare
    Troligtvis är inte sista ordet sagt i denna fråga. Men först ska årets körning fixas till, fem kuskar ska köra cross country och resten ska köra en tävling med samma upplägg som fyrspannens inomhuskörning och där de allra bästa gör upp i en snabb och spännande final.
    Ny banbyggare blir det också. Första året höll Göran E Larsson i byggeriet, förra året var det Per Nordenskiöld och i år är det Olof Eklund. Körkommittens ordförande Dan Hensriksson blir som vanligt övervakare så att allt ska fungera. Lotta och Nicke Pålsson finns också med i arrangemanget, den här gången som prisutdelare och domare.
    – Roger Eriksson blir speaker, fortsätter Karolina och så hoppas jag att Axel Olin vill vara bisittare, han är superbra på det.

    I full gång
    Det ser alltså riktigt lovande ut inför årets körning i Falsterbo. Samtidigt är Karolina i full gång med sina funderingar om hur hon kan utveckla sitt ansvarsområde även i framtiden. Att visa upp eleganta och proffsiga ekipage är en väg att förbättra. Karolina Swärdh håller stenkoll på sina kuskar. Hon vill se vacker körning och fräscha hästar hela vägen in i mål. 

    Fakta/Körningen i Falsterbo

    • Emma Gustavsson, Lisen Keränen, Eva Hed, Ebbe Toresson, Maria Henriksson, Anneli Blomberg, Johan Herner, Axel Olin, Tomas Karlsson, Marcus Clasén, Mikaela Rautio, Elise Strauss, My Eklund, Johanna Nilsson, Susanne Ankermark, Linnea Kristiansen, Linda Wigren, Jenny Steen, Karin Bondesson ska köra.
    • Jens Larsson, Ulla Herner, Olof Eklund, Dan Henriksson är med i gruppen runt körningen.
    • Lotta och Nicke Pålsson finns med för tredje året, prisutdelare och domare.
    • Axel Olin ska vara med som bisittare.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden