Körning
13 juli 2016 19:20

Axel Olin i topp-10

Ŗverlägsen seger för Boyd Exell och Sveriges Axel Olin är med bland de tio bästa när fyrspannskuskarna nu har avverkat dag ett av sin tävling i Aachen.

Axel Olin i topp-10
Axel Olin var bäst av svenskarna när fyrspannen på onsdagen inledde sin tävling i Aachen. 54, 21 var en bra start på ett långt meeting. Photographer Roland Thunholm

På utmärkta 54,21 låg Axel länge i den absoluta toppgruppen men fick sedan ge sig för bland andra Hollands Ijsbrand Chardon och Theo Timmerman och USA:s Chester Weber.

Att göra något åt ledaren i klassen, Exell, var på gränsen till omöjligt. Boyd körde in på fantastiska 34, 05, fyra av fem domare, bland dem Sveriges Nicke Pålsson hade honom som självklar etta. Schweizaren Hanspeter Rueschlin ville dock ha upp Chardon före Exell.

I Axels spann gick idag hästarna Amigo, Wittstein, Don Pronto och Pamino, de tre sistnämnda kördes ju tidigare av Tomas Eriksson. Tiondeplatsen ger Axel ett spännande läge inför de fortsatta utmaningarna.

Fredrik Persson slutade på  sextonde plats i den första dressyrkörningen i Aachen. Foto: Roland Thunholm

Fredrik Perssons dressyruppvisning gav honom 56,45 straff och till slut blev det en sextondeplats i det 25 kuskar starka startfältet. I det spannet gick hästarna Don Catcher, Samba Girl, Satir och Zidane.

Den tredje kusken i det svenska laget, Johan Dengg, hade tyvärr inte en av sina bättre dressyrdagar. Poängen 70, 91 räckte inte till något och det blev en sistaplats för teamet den här gången. Förhoppningsvis kommer Johan igen och kan klättra lite i resultatlistan.

Lite svenskanknytning finns det faktiskt i det ledande och överlägsna spannet, Team Exell. Hästen Daphne går med här och hon är e. Don Frederico och kommer från Bollerup och kördes tidigare av just Axel Olin.

Vid gårdagens invigning hyllades ännu en svenska fyrspannskusk, Tomas Eriksson som har haft många framgångar just i Aachen under många år. Tomas fick åka finvagn tillsammans med Tine Wilhelmsson-Silfvén och vinka till publiken på bästa Silvia-sätt.

I morgon är det dressyrkörning igen och på lördag är det dags för maratonkörningen som brukar locka tusentals åskådare runt de åtta hindren.

Tomas Eriksson vinkar till Aachen-publiken när han hyllades för fantastiska insatser på denna arena under många, många år. Bredvid sitter Tinne Wilhelmsson-Silfvén, flerfaldigt framgångsrik även hon i Aachen.

Foto: Karolina Swärd

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden