Körning
7 augusti 2016 17:39

En mästare är alltid en mästare

Tysklands Dieter Lauterbach visade ännu en gång mästartakter och blev 2016 års världsmästare i enbetskörning. Silver till Polens Weronika Kwiatek och brons till Hollands Saskia Siebers.

Det blev en hel del omändringar i resultalistan efter den avslutande precisionskörningen på mästerskapsbanan i Piber i Österrike.

Bland de 69 ekipage som kom till start i avslutningen var det bara tio som klarade banan felfritt och inom tiden. Bland dem Sveriges Johan Herner som tillsammans med sin O´man bjöd på en mycket proffsig runda. Fort, felfritt och supersnyggt genom tvära svängar men där de små gula bollarna höll sig på plats.

Det blev plats 27 för Johan som fick en så olycklig och blöt start på detta mästerskap. Tätt efter i startlistan på plats 28 kom Lena Elander som hade 3, 67 straff bland konerna och på plats 36 återfanns karin Söderqvist och Lukas.

Men Anneli Blomberg då? Ja, hon fortsatte sin snygga svit med att vara bäst i svensklägret. Det blev 4,38 och plats 22.

Ja det kunde gått bättre, det kunde gärna ha fått bli medaljer men samtliga svenska ekipage visade klass, var målmedvetna och hade inga problem med att ladda om, analysera vad som gått fel och, framför allt, bevisa att svensk sportkörning fortfarande är att räkna med. Det kommer fler stora mästerskap.

Lagtävlingen vanns av Tyskland, följt av Polen och Schweiz. Sveriges lag blev sexa, en snygg upphämtning så här sista dagen. Totalt fullföljde 17 lag.