Körning
5 augusti 2016 19:00

Karin Söderqvist bästa svensk

Efter två tuffa dressyrdagar vid helgens enbets-VM i Piber i Ŗsterrike, är Karin Söderqvist och Lukas bästa svenska ekipage.

Karin Söderqvist bästa svensk
Karin Söderqvist är bäst av svenskarna på enbets-VM (arkivbild).

Karin är på tolfte plats inför lördagens maraton. Annelie Blomberg och Hertiginnan 2 är på plats 35, Lena Elander och Zatijn 39 samt Johan Herner och O´man 48.

Johan Herner startade sist av svenskarna i det totalt 72 ekipage starka startfältet och när han kör in på banan passade också himlen på att öppna sig. Svensken fick köra i det värsta av regnväder under hela programmet. Tur att hela ekipaget, Johan, O’man och groomen Caroline Pålsson är så pass rutinerade och coola att de överhuvudtaget kunde genomföra programmet och dessutom på ett så snyggt sätt. När de befann sig på bortre kortsidan var det i vissa lägen till och med svårt att se dem alls.

Tyvärr kunde inte Johan få några bonustillägg för sin insats vilket han verkligen var värd och det blir ett tufft läge att plocka placeringar i morgondagens maratonkörning. Helt klart var han FEI-chattens hjälte. ”What a competitor” var det allmänna omdömet där.

Nu väntar alltså maraton. Frågan är hur dagens regnande har påverkat underlag i hinder och på sträckor.

I topp ligger Marleen Fallak från Tyskland, före USA:s Suzy Stafford, trea är Luxenburgs Franz Schiltz.
Regerande mästaren från Holland, Wilbrord van den Broek, blev diskad efter sin dressyrkörningen. Hästen, Oscar, hade blod i munnen och ground jury valde att plocka bort ekipaget från tävlingen efter diskussion med veterinärerna.

I lagtävlingen är Tyskland i topp före Frankrike. Svenska laget är tia men i alla fall bäst av de nordiska lagen så här långt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden