Körning
10 september 2016 14:08

Ponny avled på SM i sportkörning

En ponny dog idag under maratonmomentet på SM i sportkörning i Slottsskogen i centrala Göteborg. Veterinär var snabbt på plats och bekräftade att ponnyn avlidit.

Trots att tävlingsveterinären var snabbt på plats gick inte ponnyns liv att rädda. SM i sportkörning är i full gång i Slottskogen i centrala Göteborg. Det var under det pågående maratonmomentet som ponnyn av än så länge okänd anledning föll ihop och dog på plats.

-Tråkigt för alla inblandade när något sånt här inträffar. Situationen hanterades smidigt och det är alltid mycket folk i Slottsskogen så det var en del publik som såg händelsen, säger Tomas Torgersen, kommande tävlingsledare för EM 2017.

Ekipaget hade inte hunnit långt på hinderområdet när ponnyn avled och den hade tidigare genomgått veterinärkontroll utan anmärkning.

Både kusk och groom klarade sig utan skador men är omhändertagna av det medicinska teamet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden