Körning
23 januari 2017 08:31

Fartfylld duellkörning på Flyinge

Det blev en tuff duellkörning som verkligen gick hem hos publiken. Som vanligt var den traditionella DUS-dagen på Flyinge välbesökt och körningen satte en härlig punkt för en fin dag.

Fartfylld duellkörning på Flyinge
Unga Viktoria Persson kör halvblodshästen Arctic Horn och pappa Fredrik håller ett vakande öga

Glädje, hästar och show var temat och alla de tolv olika inslagen var fulla av detta. Upplägget på körningen var en kamp mellan åtta kuskar uppdelade på två lag och alla skulle köra en inomhusmaratonbana två gånger.

Det var lite av körsportens framtid som visade upp sig i Flyinge. De yngre tjejerna Viktoria Persson, Andrea Rahm, Sanna Manfredsson och Natalie Hellberg är mycket lovande och har inga problem med att köra inför en storpublik.

Linda Wigren och Johanna Nilsson tillhör eliten i Sverige och det var ganska intressant att se dessa två kuskar lämpa emot varandra. Johanna med new foresten Calle och Linda med Göshults Nero Cash.

Som de kan köra och så härligt att se att ponnyerna är med till hundra procent. Speaker Pia Pettersson presenterade två av deltagarna som ”fyrspannspapporna” dvs Fredrik Rahm med sina new forest och Fredrik Persson som för dagen var groom åt dottern Viktoria som körde pappas spannhäst Arctic Horn, till vardags kallad Magnus.


Hanna Holstein har mycket att hålla i när hennes grabbar drar på längs långsidan i Flyinges stora ridhus. Foto: Eva Österlund.

Hanna Holstein med sina fyra fina shetlandshingstar kompletterade gänget.

Tuff kamp och mycket segervilja och ledningen gick hela tiden från det ena laget till det andra innan Natalie, Linda, Andrea och Hanna blev dagens segrare. Efter duellen körde de flesta ekipagen över till Crafoordhallen där alla hade chans att åka med i vagnarna, ställa frågor och klappa hästar. Gissa om kön var lång!

Fotnot. DUS är alltså Skånedistriktets Ungdomssektion

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden