Körning
1 april 2017 21:00

Thomas Sjöberg kör upp bland de bästa

Sexa idag, bland de sista igår. Thomas Sjöberg och mäktiga fuxen Solo Tu vänder upp och ner på alltihop och kör en maraton vid de internationella körtävlingarna i Exloo i Holland, som tar honom rakt upp bland de allra bästa!

Thomas Sjöberg kör upp bland de bästa
Thomas Sjöberg kör in bland de bästa i Exloo (arkivbild).

Näst snabbast i hinder tre och tredje snabbast i hinder fyra känns riktigt bra och där tog Thomas en hel del placeringar i totallistan. Det blev en sjätteplats för Thomas efter fin kamp i de sex hindren.

När det gäller Anette Jönsson som körde in på plats 26 och Karin Söderqvist som körde in på plats 27 hade väl svensklägret i Exloo hoppats på lite bättre men sportkörning handlar hela tiden om marginaler och kör man fel så kostar det!

I ponnyernas enbetsklass gjorde även Marcus Clasén samma resa som Thomas Sjöberg. Marcus låg långt bak i resultatlistan efter dressyren men ryckte flera placeringar i maraton och blev nummer 13 här.

Karin Söderqvist var dock bäst av de svenska ekipagen med ponnyn Why Me, hon blev åtta in i mål. Anna Racking och Landslyst Monette var femtonde ekipage i mål med bland annat fjärde bästa tiden i sista hindret. Linne Kristiansen, det största svenska hoppet fick inte den resa i maraton som hon hade behövt efter sin fina dressyr. Nu blev det en sjuttondeplats.

Parkuskarna Ewa Nowen och Maria Johansson kan bättre än att köra in på plats nummer 23 respektive 27, en felkörning blev dyr för Maria.

Efter två körda grenar är läget förljande: Thomas Sjöberg är sjuttonde man och Karin Söderqvist nr 22 i klasen för häst enbet. I ponny, enbet är största hoppen Karin Söderqvist sexa och Anna Racking tolva. Men än är inget avgjort. Det är på precisionsbanan det händer. Kanske kan svenskarna slå till rejält där!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden