Körning
14 maj 2017 18:49

Axel Olin vann konkörningen i Windsor

Axel Olin etta, Johan Dengg trea. Plötsligt bara händer det och de svenska fyrspannskuskarna visar sin klass. Den avslutande konkörningen i Windsor var ett svenskt glädjeämne.

Axel Olin vann konkörningen i Windsor
Här syns spannet direkt efter prisutdelningen. Med på vagnen syns en nöjd lagledare, Gerhard Winroth.

Axel Olin har länge haft just konkörningen som sin specialgren och att plocka fram den kompetensen och skickligheten efter fyra tuffa tävlingsdagar är stort. Inte ett fel så långt ögat når och inom maxtiden, enda kusken i hela startfältet som klarade nollan.

Att sedan Johan Dengg hänger på, han som redan har gjort en superinsats i maraton, och nu fixar dagens konbana med bara tre straff med sig i mål, det är också stort.

Fredrik Persson blev nummer 15 i dagens gren och det är väl ingen överdrift att påstå att Windsor inte blev riktigt hans tävling i år. När sedan en draglina lossnade och en av groomarna måste lämna vagnen för att fixa till det var det kört.

Totalt blev Axel åtta, Johan tia och Fredrik 15 även här. Det innebär att Sverige hade två kuskar i topp tio.

Det svenska laget landade på en fjärdeplats, vann lagtävlingen gjorde Holland med Ijsbrand Chardon, Theo Timmerman och Koos de Ronde.

Individuellt vann Boyd Exell, Australien, ganska så överlägset, Edouard Simonet, Belgien tvåa och Koos de Ronde, Holland, trea.

I parklassen landade Eva Ottosson efter 12 straff i konkörningen  på en fjortonde plats. Yngve Käll var nummer 18.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden