Körning
21 maj 2017 19:02

Nöjda vinnare i Åstorp

Lena Elander och Zatijn vann dressyren och maratonkörningen i Ņstorp. Det var guldläge inför precisionskörningen. Men där blev den vackre fuxen ömsom stark, ömsom aningen ovillig att gå fram som Lena ville. Bollarna föll och det gav Maria Henriksson ett tillfälle hon inte missade. Totalseger i den svåra enbetsklassen.

Nöjda vinnare i Åstorp
Flashig, vacker och bäst i Åstorp. Cipella vann enbetsklassen, häst. Vid tömmarna säkra Maria Henriksson.


Lena Elander och Zatijn öser på mot målet i precisionskörningen. Foto: Eva Österlund.

Lena Elander var inte speciellt ledsen. Helgen i Åstorp har återigen bevisat vilken fin häst hon har och två segrar av tre satt riktigt bra. En tredjeplats totalt var inte heller så dumt.
– Nu får vi se vad som händer, jag har ingen riktig plan just nu, men hade gärna åkt till Nebanice i Tjeckien.

Maria Henrikssons Cipella har även han ett fint facit från Åstorp, tvåa – trea- tvåa och så då totalseger. En flott och flashig häst som man gärna tittar både två och tre gånger på. Mycket proffsigt kört av Maria och mycket välförtjänt seger.


Johan Herner och O’man vann precisionskörningen och blev tvåa totalt i Åstorp. Foto: Eva Österlund.

Tvåa blev Johan Herner som vann precisionskörningen på den, enligt många kuskar, knepiga banan.


Axel Olin på väg att vinna parklassen vid körtävlingen i Åstorp. Foto: Eva Österlund.

I den svåra parklassen hade Axel Olin redan före det sista momentet en bra ledning och trots en hel del trixande bland portarna vann han både precisionskörningen och totalsegern.


Johanna Nilsson och Calle i ärevarvet efter totalseger i den svåra klassen ponny, enbet. Groomen heter Håkan Still. Foto: Eva Österlund.

På ponnysidan var ett av helgens stora glädjeämnen Johanna Nilsson och Calle som var i ledning redan efter lördagens maraton. Nerverna höll, bara sex straff och därmed var dagen Johannas. Inte minst för att hon tidigare i den lätta klassen var trea med Stackarps Jalisco. En fin helg för Johanna Nilsson och många rosetter med hem.

Samma läge för Andreas Sjöberg och La Perla i den medelsvåra klassen. Totalseger med god marginal. Andreas är ung men så fokuserad och så analytisk när det gäller den egna och även andras körning.
– Jag riktigt ryser när jag ser honom köra, så duktig är han, menade La Perlas ägare Camilla Kvist som självklart var på plats i Åstorp.

Många duktiga ungdomar med fina resultat i Åstorp alltså. Inte minst Linnea Kristiansen med Barracuda som går under vardagsnamnet ”Berra”.

Fina resultat hela vägen i den medelsvåra klassen och inte en boll ner i precisionen, bara lite tidsfel. Det blir bara bättre och bättre för det här spännande ekipaget.

Solen sken vackert sista tävlingsdagen över ett mycket lyckat arrangemang där funktionärerna nog fick slita men också känna mycket uppskattning från de tävlande. Åstorp är en viktigt tävlingsplats för körningen, hoppas att det snart är dags för tävling där igen!


Cecilia Qvarnström öser på i gamma god stil på precisionsbanan. Hästen heter Frasse och har For Feeling som pappa. Foto: Eva Österlund.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden