Körning
7 maj 2017 18:55

Svenska kuskar levererade

Svenska enbetskuskar levererar! Efter fyra tuffa tävlingsdagar på danska Dorthealyst är det härligt att läsa resultatlistorna.

Svenska kuskar levererade
Emma Gustavsson kom högst upp i resultatlistan av de svenska kuskarna.

Främsta leverantör var Emma Gustavsson som totalsegrare i den nationella ponnyklassen och Karin Söderqvist, tvåa i hästklassen med Lukas och trea i ponnyklassen med Why me.

Med bara tre straff i dagens konkörning gick totalsegern i enbetsklassen till Finland och Talvikki Järvinen. Men i topp tio var det mycket svenskt.  Thomas Sjöberg var sexa, Catharina Eneroth sjua, Camilla Lind, åtta, Linda Wigren nia och Maria Henriksson tia.

Emma Gustavsson har haft ponnyn Artemis, ”Anton” till vardags, i flera år och deras gemensamma resa har varit ganska tuff. Idag gav allt tålamod, all träning, allt arbete verkligen utdelning och här har svensk ponnykörning ett riktigt spännande och snyggt ekipage för framtida mästerskap.

I den nationella ponnyklassen fanns fler glädjeämnen bland dem Anna Blom som var trea i maraton i lördags och blev sexa totalt med en läcker welshponny som bara är i början av karriären.

I den internationella ponnyklassen var, förutom Karins Söderqvists bronsplats, Johanna Nilsson sjätteplats med Calle väldigt trevligt.

I ponny par var Maria Johansson och hennes fina russar tvåa i konkörningen och därmed klättrade hon upp till en femteplats totalt. Med bättre dressyrsiffror så hade ekipaget varit med och varkligen kämpat om toppplaceringarna. 

Första stora internationella tävlingen är fixad, det blev nästan godkänt över hela den svenska linjen men helt klart är det dressyren som måste bli bättre hos nästan samtliga ekipage. Om man vill vara med och slåss i internationell elit och ha en chans på de stora mästerskapen förstås.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden