Körning
11 maj 2017 19:05

Torsdagsrapport från Windsor

Hästen Satir som var alltför pigg i Horst nyligen, fick stanna hemma och Fredrik Persson förbättrade sitt dressyrresultat rejält idag i Windsor. Nu ligger han på en niondeplats i de 22 spann starka startfältet, poängen blev 52.09.

Torsdagsrapport från Windsor
Fredrik Persson var bäst av svenskarna när körtävlingen i Windsor idag startade med dressyren. På lördag kör han maraton - då med veteranen Corfy i spannet

–  Satir mer eller mindre sabbade allt sist, berättar Fredrik, medan han motionerar sina hästar i den kungliga allén längs med Themsen.
–  För mycket energi och egen vilja så därför fick han bli hemma den här gången.

Med sig till England har Fredrik hästarna Don Catcher, Zidane, Logan, Samba girl och veteranen Corfy.
–  Jag sätter in Corfy i maraton på lördag, jag behöver en verkligt erfaren häst där, har inte råd att tappa någonting.

Dressyren vanns, som vanligt, av Australiens Boyd Exell på superpoängen 36,16, närmast efter honom är Hollands Theo Timmermann och amerikanska Misdee Wrigley-Miller.

Fredrik alltså nia, Axel Olin är nummer 13 på 55,63 och Johan Dengg nummer 15 på 60,82.

Fredrik Persson verkar ha stenkoll på maratonhindren.
–  Det är bra skyltat, öppnare och friare, helt enkelt fyrspannsvänligt.

Och att det betyder extra mycket hur svenskarna reder ut det här är helt klart. Det handlar om tårets första lagtävling.
–  Runt det svenska laget finns lagledare Gerhard Winroth och framför allt tränaren och coachen Micha Freund.
–  Han funkar så bra, fortsätter Fredrik. Han är med hela tiden, håller koll på allt, det är fantastiskt!

Runt fyrspannsgänget finns också många svenskar, inte minst hästägare, som vill vara med om just den här tävlingen.
–  Vi är ett stort svenskgäng, det känns också bra!

I morgon fredag har spannskuskarna ledigt, då är det parkuskarna som ska köra sin dressyr. Yngve Käll och Eva Ottosson är på plats, Yngve startar redan 9.10 och Eva 11.15.

På lördag gäller det alltså. Maraton med kunglig touch och redan idag, torsdag var prins Philip ute och luftade sitt eget spann, fyra helsvarta Fell-ponnyer.

Eva Ottosson 60,92 och Yngve Käll 62,46. Det betyder att även parekipagen i Windsor  nu kan lägga dressyren bakom sig och ladda för lördagens maraton.

Totalt kom 24 parkuskar till start och i topp i klassen ligger just nu Tysklands Lars Scwitte på 41,30, följd av Irlands Barry Capstick på 45, 69. Evas poäng räckte till en sextonde plats och Yngve blev nr 19. Som vanligt visar domarsiffrorna en viss oenighet. Hos en domare var Eva Ottosson placerad som nr 13 och hos en annan domare som nr 20. Men så är det ju i bedömningssporternas värld. En god resa igenom maratonhindren kan förändra allt, det är bara att hålla tummarna för våra svenska kuskar!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden