Körning
20 maj 2017 07:00

Varmt i Åstorp där VM-trion möts igen

Cecilia Qvarnström, Marie Kahrle och Carina Ekenberg. Inte utan att man hajade till när man såg startlistan i lätt klass i Ņstorp. Den gamla VM-trion är tillbaka! Det har gått några år sedan de möttes som konkurrenter. I nuläget är Cecilia i ledning men det kan hända mycket.

Varmt i Åstorp där VM-trion möts igen
Lena Elander är i ledningen efter dressyren.

Sportkörningsarrangemanget i Åstorp var den lilla tävlingen som blev den stora tävlingen. Många var beredda att åka långt för att få vara med, arrangörerna tänkte om och bjöd på klasser från lätt till svår med dressyren över två dagar.

Högsommarvärmen kom till Åstorp samtidigt med kuskarna och flera hade ännu inte stylat om sig till sommarutrustning. Köra dressyr i tweedjacka blev en extra utmaning.

I svår klass, häst enbet, var de fyra främst placerade hästarna av holländskt blod, tre av dem dessutom med Patijn som pappa. Allra bäst var landslagskusken Lena Elander med sin fina fux Zatijn som hade en riktigt bra dag och ekipaget vann på 50,76, Maria Henriksson var tvåa med Cipella (e. Nando) på 53,07 och Jenny Steen trea med Zolona på 53,16.

Fyra par kom till start och efter fredagens körning är Jana Thoren i ledning med sina frieserhästar. Axel Olin hade lämnat fyrspannet hemma den här gången och körde ett par som Christer Pålsson fött upp och utbildat, båda efter Dahlwinnie. Det blev en andraplats före Thomas Algotsson och Tommy Hansson.

Många ponnyekipage var också på plats i Åstorp, i den svåra klassen för ponny enbet vann Johanna Nilsson med Calle med  Anna Racking och  Landslysts Monette tätt efter.

Andra glädjeämnen var Linda Wigrens lättklassseger med Humlegårdens Gwen, Karin Söderqvists fina resultat med frieserstoet Benthe, Marika Strömbergs resultat, 54,49 i ponny par-klassen och unge Andreas Sjöbergs förstaplats med La Perla på utmärkta 53,87. Bland mycket annat.

Maraton i dag – det blir varmt och spännande.


Axel Olin startade i parklassen i Åstorp och ligger tvåa efter dressyren.


Jenny Steens Zolona visar sin ökning.


Ebbe Toresson med hästen Stallargårdens Caliber i dressyrprovet.


Inte en hov i marken. Maria Henriksson är tvåa med Cipella.

Text och foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden