Körning
30 juli 2017 08:35

Fin svensk körning i Danmark

Personbästa i dressyr i svår klass, fyrspann, en tredjeplats totalt i svår klass, enbet och fina prestationer överlag. Fem svenska kuskar åkte i helgen till danska Ullerup för att mäta krafterna med ett helt gäng tuffa danskar.



Fin svensk körning i Danmark
Hanna Holstein och hennes fyra svarta grabbar var i riktigt fin form vid helgens körtävling i Ullerup i Danmark. Personbästa, seger och ett bra genrep inför SM nästa vecka.

Pia Petersson, Paula Bengtsson och Helene Tingström startade i den svåra klassen för enbet häst och ponny. Tävlingen gick över två dagar, alltså först dressyr och precision dag ett och sedan avslut med maraton över sex hinder, banan var signerad Kim Andreassen.

Paula tog ledningen i svenskgänget genom en sjundeplats i dressyren på 59,13. En felfri precisionskörning och en tredjeplats i maraton gav henne en tredjeplats totalt. Pia var femma och Helene sexa. Vann klassen gjorde danskan Mie Mosegaard Nielsen.

Hanna Holstein och hennes fyra fina shetlandsponnyer gjorde en mycket fin maraton. Inga misstag från Hannas sida och fyra ponnyer som bara flöt iväg i riktigt god stil.
– Personbästa i dressyren och en perfekt genomkörare inför SM nästa vecka, menade Hanna själv efter målgång, supernöjd med sina svarta grabbar.

Marina Sköld kom till Ullerup med en ung häst och startade i det kombinerade derbyt, alltså både maratonhinder och koner på banan. Totalt gick hon in på en fjärdeplats.

Ullerup är en trivsam tävlingsplats med en väl arrangerad tävling. Platsen ligger granne med Kastrup men ingen häst verkar bry sig när flyplanen dånar i väg över deras huvuden.

Tolv klasser kördes totalt, av dem vanns sju av kvinnliga kuskar. 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden