Körning
1 juli 2017 18:05

Ponnykuskarna i täten i Flyinge

Ponnykuskarna tog ledningen i Flyinge. Härliga insatser av främst Susanne Ankermark i medelsvår och Johanna Nilsson och Marika Strömberg i svår klass. Men visst hängde hästekipagen på, bland andra Cecilia Qvarnström och Maria Henriksson.

Ponnykuskarna i täten i Flyinge
Cecilia Qvarnström och Bambillini är i ledning efter två grenar i den medelsvåra hästklassen. (Foto: Karolina Swärdh)

Regnet öste ner när samtliga 36 kuskar först skulle övertyga dressyrdomarna om sin kvalitet och sedan nästan direkt gå in på en trixig precisionsbana.

Susanne Ankermark visade från tidig morgon att hon är på gång igen. Med skimmeln Brännornas Van Gogh till vardags ”Vincent” vann hon övertygande dressyren i den medelsvåra klassen med 47,87. Med bara en boll ner bland konerna tog hon ett fast grepp om ledningen före Emma Gustavsson och Sara Rosqvist.

I den medelsvåra hästklassen gjorde Cecilia Qvarnström samma sak med brune Bambillini  på poängen 49,60. Med bara en fjärdeplats i konkörningen kunde dock Lotta Elgemark rycka fram och därmed kan det bli extra spännande i söndagens maraton i den här klassen.

Johanna Nilsson leder i den svåra ponnyklassen. New forestponnyn Calle hade bara en boll ner och nu står striden mellan Johanna och tvåan så här långt, My Ekelund som lånat Helen Norrbacks gula ponny Sayonara. Helen själv fick sitta i fikatältet med armen i band och kolla när My blev två i både dressyr och precision.

I den svåra hästklassen var det ingen större tvekan, Maria Henriksson vann både dressyr och precision med sin läckra holländare Cipella. Svårt att inte fall för en häst med så mycket gång och så mycket utstrålning och så skickligt presenterad. Maria leder med god marginal inför maraton och faller inte himlen ner över Flyinge under maraton bör hon ta hem det här totalt.

Parklassen innehöll tre ekipage och här tog Jana Thoren snabbt kommandot. Seger i bägge de inledande grenarna och vilket läge hon därmed fick inför söndagens maraton.

 

Parakuskarna var också igång på Flyinge och här har Michaela Holmberg en superledning.

I morgon, söndag avgörs alltihop. Maratonbanan är tuff, blöt och lerig. Med andra ord – allt kan fortfarande hända innan totalsegrarna koras.


Susanne Ankermark och unge ”Vincent” är ett ekipage för framtiden. Jsut nu i ledning i den medelsvåra ponnyklassen på Flyinge. Foto: Karolina Swärdh


Maria Henriksson och Cipella härligt par i ledning i Flyinge. Foto: Eva Österlund


Axel Olin, för dagen parkusk, kämpar i ösregnet. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden