Körning
2 juli 2017 18:12

Svår, medelsvår och full fart på Flyinge

Tjejerna i topp i alla klasser utom en, dramatik i vattenhindret, vädret aningen bättre än första tävlingsdagen. Så blir sammanfattningen från den medelsvåra och svåra tävlingen på Flyinge, regi Skånska Körsällskapet.

Svår, medelsvår och full fart på Flyinge
Maria Henriksson och hennes härliga Cipella - vem kan motstå det här ekipaget? Seger, förstås, i den svåra enbetsklassen och snart väntar NM.

Dramatiken stod enbetskusken Sara Hammargren för i den svåra klassen. Hennes häst snubblade till och föll i vattennhindret men kom snabbt upp igen. Hästens ena knä hade dock fått sig en smäll och Sara bröt omedelbart, hästen kom snabbt under veterinärvård.

Annars flöt det på fint men allt regnande gjorde att det var både halt och tungt speciellt mellan hindren. I hindren gick det fort och publiken bjöds på riktigt bra körningar.

De medelsvåra kuskarna inledde och här höll som väntat Emma Gustavsson undan för hoten från främst Boel Hellberg och Sara Rosqvist. Ännu en seger för det här ekipaget som bara är i början på karriären.

I den medelsvåra hästklassen var det lite mer strid. Lotta Elgemark som utmanade Cecilia Qvarnström redan i dressyr och precision under lördagen gjorde en riktigt fin maratonkörning men Cecilia höll undan och vann totalt med 132,95, Lotta hade 133, 97.

I ponnyernas svåra enbetsklass var Johanna Nilsson och Calle i toppform. Och det gick fort mot totalseger. Marcus Clasén försökte utmana men fick nöja sig med andraplatsen. My Ekelund var trea med Sayonara, ponnyn som tidigare inte ville bli våt om hovarna. Den här gången fanns ingen tvekan, My öste på och vattnet stänkte härligt!

Redan första tävlingsdagen imponerade ponnyparkusken Marika Strömberg. De fuxfärgade russarna gick superfint och det var likadant i maraton. Vilket fint ekipage och vilken härlig körning. Tyvärr var Marika ensam i sin klass men totalresultatet 138,14 talar för sig själv.

I ponnyernas fyrspannsklass möttes Anton Lundström och Hanna Holstein. Anton fick en promenadseger när Hanna blev eliminerad efter portproblem i ett av hindren.

I hästarnas parklass fortsatte Jana Thoren att hålla undan för Axel Olin och Tommy Hannson. Etta i alla tre momenten gjorde Jana och hennes frieserhästar till en mycket värig vinnare.

Liksom Michaela Holmberg i paraklassen. Hennes starka inledning i dressyren under lördagen tog hon med sig och tillsammans med nya fina resultat vann hon och halvblodsstoet Pabolina hela rasket.

Fin tävling på Flyinge men kanske skulle en del av kuskarna satsa ännu mer på sin dressyr. Svårt att ta igen en dålig siffra där genom att försöka flyga fram i maraton.


Jana Thoren vann allt i Flyinges parklass: Dressyr, precision och maraton.


Emma Gustavsson och Artemis i vattenhindret. Det blev totalseger i den medelsvåra klassen. Groom Torbjörn Ankermark.


Marika Strömberg med sitt russpar på väg upp ur vattenhindret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden