Körning
25 september 2017 05:53

Härlig blandning av kuskar i Åstorp

Unga och lite äldre, debutanter och veteraner. Körtävlingen i Ņstorp i helgen innehöll en härlig blandning av fina ekipage. Alla kämpade väl, de som stod ut lite extra var Sanna Manfredsson, Paula Bengtsson och Anna Racking.

Härlig blandning av kuskar i Åstorp
Susanne Ankermark är i farten.

Unga Sanna Manfredsson hade en ny ponny, Paula Bengtsson blev dagens totalsegrare i den medelsvåra klassen och Anna Racking vann den medelsvåra ponnyklassen på ett övertygande sätt.

Säker segrare i Åstorp Paula Bengtsson och Wanadoo. De blev skånska mästare också.

Tävlingen gick över två dagar först dressyr och precision och sedan avslutning med maraton. Först de lätta klasserna där bland andra Catja Lage och Sunny Boy, Helene Lagerström med Narva KL och rutinerade Sofia Welander som nu är tillbaka på allvar med charmiga Salomon, visade god klass.

I lätt A återfanns också en före detta världsmästare i enbetskörning, Marie Kahrle som körde Rarino igenom alltihop utan något som helst problem. Förhoppningsvis är det medelsvår som gäller nästa säsong för de två, Marie behövs i den här sporten.

Paula Bengtsson, som tävlar för Skånska Körsällskapet, är ingen debutant men det är först i år som det lossnat på allvar. Hon inledde med ett superresultat i dressyr, 39,20. Med bara 1,25 straff bland konerna hade hon ett perfekt läge inför maratondagen. Öste på så mycket som behövdes i den tunga maratonbanan och vann alltihop på ett mycket övertygande sätt. Vilken säsongsavslutning för Paula och fine Wanadoo och det här ger förhoppningar inför nästa år.

 I den medelsvåra hästklassen fanns också rutinerade Anneli Blomberg som är tillbaka med ny häst, Langoa Barton e. Dahlwinnie. Också spännande inför framtiden, det är mycket häst att köra men Anneli är ju knappast en duvunge i den här sporten.

Camilla Lind tränar regelbundet för Tomas Eriksson, hästen Arcantijn är het, härligt och holländsk och inte helt lätt att köra, men som ekipaget har förbättrats. Den här gången blev det en tredjeplats totalt, efter Paula och Sara Blohm som kör Disco Diamond, tidigare tävlad av just Camilla.

My Eklund inledde lite svagt i dressyren på den tunga gräsbanan i Åstorp men kom igen med besked i maraton som hon vann.

Den medelsvåra ponnyklassen handlade mest om Anna Racking, Susanne Ankermark och Helene Norrback. Susanne vann dressyren med lovande Brännornas van Gogh. Anna Racking var tvåa här och släppte sedan inte greppet med sin Landslysts Monette, en ponny som varit ifrån tävlingsbanorna ett tag men nu är tillbaka i full sving. Seger totalt före Helene Norrback och Sayonara och med Susanne, som tog det lugnt i maraton med sin unga ponny, på en tredjeplats.

Totalt startade elva ekipage i klassen, fina insatser överlag som gav härliga indikationer på att sportkörning med ponny bara blir bättre och bättre.

Text och foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden